Windsachen Industrie AG - Informacje dot. działalności

Przedsiębiorstwo założone przez Anastasię Windsachen w czasach działalności w Księstwie Sarmacji. Początkowo odpowiedzialne za produkcję samochodów i uzbrojenia. Obecnie po wielu zmianach specjalizuje się w branży odzieżowej i tekstyliowej, browarniczej, rolnej oraz mniejszych sferach usług.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Windsachen Industrie AG - Informacje dot. działalności

Post autor: Anastasia Windsachen »

W czasach działalności Jej Królewskiej Mości w Księstwie Sarmacji założyła ona firmę Windsachen Trading Company, która od tamtego dnia zmieniła zarówno sfery swojej działalności jak i samą nazwę - Windsachen Co. Od producentów samochodów, w tym kultowego Reckslera Ryslera, którym prywatnie jeździ Królowa oraz serii SUVów będących w służbie voxlandzkiej Rodzinie Królewskiej do handlu żywnością i wyrobami pochodzącymi z ziem posiadanych przez królewską małżonkę. Obecnie w międzynarodowej ofercie firmy można znaleźć piwo pochodzące z Brzozopól Chmielnych w Leocji oraz papierosy wykonywane z rosnącego w dzierżawie tytoniu.

Wiadomo jednak, że w związku z działalnością Królowej w Voxlandzie mają powstać kolejne produkty, tym razem pochodzenia voxlandzkiego. Między kuluarami mówi się o królewskiej whisky, która miałaby już niedługo zawitać na sklepowych półkach.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Windsachen Industrie AG - Informacje dot. działalności

Post autor: Kristof I »

Anastasia Windsachen pisze: 21 wrz 2023, 21:26 W czasach działalności Jej Królewskiej Mości w Księstwie Sarmacji założyła ona firmę Windsachen Trading Company, która od tamtego dnia zmieniła zarówno sfery swojej działalności jak i samą nazwę - Windsachen Co. Od producentów samochodów, w tym kultowego Reckslera Ryslera, którym prywatnie jeździ Królowa oraz serii SUVów będących w służbie voxlandzkiej Rodzinie Królewskiej do handlu żywnością i wyrobami pochodzącymi z ziem posiadanych przez królewską małżonkę. Obecnie w międzynarodowej ofercie firmy można znaleźć piwo pochodzące z Brzozopól Chmielnych w Leocji oraz papierosy wykonywane z rosnącego w dzierżawie tytoniu.

Wiadomo jednak, że w związku z działalnością Królowej w Voxlandzie mają powstać kolejne produkty, tym razem pochodzenia voxlandzkiego. Między kuluarami mówi się o królewskiej whisky, która miałaby już niedługo zawitać na sklepowych półkach.
To ja w Wertingham daje niskie ceny, a ty tu takie wysokie proponujesz XD
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 22:05 To ja w Wertingham daje niskie ceny, a ty tu takie wysokie proponujesz XD
Bo to synek trzeba umieć zarabiać i jeszcze wiedzieć na czym! Wiadomo, że papieros drogo kosztować musi, alkohol nie taniej

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 21 wrz 2023, 22:18
Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 22:05 To ja w Wertingham daje niskie ceny, a ty tu takie wysokie proponujesz XD
Bo to synek trzeba umieć zarabiać i jeszcze wiedzieć na czym! Wiadomo, że papieros drogo kosztować musi, alkohol nie taniej
Ale ja dałem koc za 40 palatynów, a ty tu papierochy za 35!

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 22:42
Racja, za tanio... tylko pytanie co? Czy papierosy, czy koc? Co powinno mieć cenę podwójną czego?

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 21 wrz 2023, 22:45

Racja, za tanio... tylko pytanie co? Czy papierosy, czy koc? Co powinno mieć cenę podwójną czego?
No właśnie. Ja patrzę poprzez dni zarobków. To na to wychodzi, że koc można kupić w dwa dni pisania postów. Przy dużej ilości... Czyżby jednak koc zbyt tani?

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 23:02

No właśnie. Ja patrzę poprzez dni zarobków. To na to wychodzi, że koc można kupić w dwa dni pisania postów. Przy dużej ilości... Czyżby jednak koc zbyt tani?
Koc masz na wieki, papierosy na kilka dni... ergo zarabiam lepiej. Ale tak serio to no uważam, że taki kocyk to tak minimum 200₰ (ehh trzeba gdzieś tu dodać symbol voxa, jutro). Z drugiej jednak strony. Koc za 200₰... zakładając, że Voxland miałby te 23 tyś. ₰ to wtedy... 110 kocy byłby warty skarb państwa. Może to 40₰ jest rozsądne? Pamiętajmy, że przyjdą takie rzeczy jak inwestycje, jak zakupy czegoś, popatrzmy też na wypłaty (co prawda w secesach, ale przyjmijmy stosunek 1:1 po nowelizacji)... nie można przegiąć

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 21 wrz 2023, 23:26
Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 23:02

Koc masz na wieki, papierosy na kilka dni... ergo zarabiam lepiej. Ale tak serio to no uważam, że taki kocyk to tak minimum 200₰ (ehh trzeba gdzieś tu dodać symbol voxa, jutro). Z drugiej jednak strony. Koc za 200₰... zakładając, że Voxland miałby te 23 tyś. ₰ to wtedy... 110 kocy byłby warty skarb państwa. Może to 40₰ jest rozsądne? Pamiętajmy, że przyjdą takie rzeczy jak inwestycje, jak zakupy czegoś, popatrzmy też na wypłaty (co prawda w secesach, ale przyjmijmy stosunek 1:1 po nowelizacji)... nie można przegiąć
Właśnie mam duży problem z ustaleniem tego ile to jest za dużo, a ile za mało za jakiś produkt...

Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Helwetyk »

Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 23:39 Właśnie mam duży problem z ustaleniem tego ile to jest za dużo, a ile za mało za jakiś produkt...
Za przykładem Ronona zacząłem stosować stawkę 200 ♇ za godzinę „pracy w kreacji”. Wydaje mi się, że to jedyny kierunek, jaki się w miarę spina. Gdybyśmy mieli odnosić ceny produktów do cen realnych, paczka papierosów „powinna” kosztować 0,55 ♇ przy założeniu dziennej „płacy minimalnej” wynoszącej 5 ♇. Komu by się chciało za te pieniądze… (Oczywiście, w miejscu palatyna można wstawić dowolną walutę krajową).
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Ignats ik Ruth »

Helwetyk pisze: 22 wrz 2023, 06:33
Krzysztof Windsor pisze: 21 wrz 2023, 23:39 Właśnie mam duży problem z ustaleniem tego ile to jest za dużo, a ile za mało za jakiś produkt...
Za przykładem Ronona zacząłem stosować stawkę 200 ♇ za godzinę „pracy w kreacji”.
O kurła. To ostro po kosztach Wam sprzedałem wóz w Wintadżynacie. xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Windsachen Industrie AG”