Narodowy sport w Voxlandzie?

Centralske Sportkomit af Voxland (m.w. Centralny Komitet Sportowy Voxlandu) - organizacja odpowiedzialna za patronat oraz zarząd nad oficjalnymi wydarzeniami sportowymi mającymi miejsce w Królestwie Voxlandu. Jest organem posiadającym największy udział w Voxlandzkich Reprezentacjach, będąc tym samym ośrodkiem decyzyjnym dla nich. Wydaje certyfikaty dla osób chcących reprezentować Voxland w zawodach międzynarodowych.
Awatar użytkownika
piwski Stempel

ODZNACZENIA

Re: Narodowy sport w Voxlandzie?

Post autor: piwski »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Kamiljan de Harlin pisze: 12 lis 2022, 23:18 Mógłbym kupić i postawić serwer do klocy, wtedy moglibyśmy zatrzymać w Insulii nie tylko forumowiczów, ale też gejmerów. Tylko nie wiem, jaki jest popyt?
Widzę, że wielkie umysły myślą podobnie. W Sarmacji, a dokładniej w Hasselandzie, właśnie będziemy rozpoczynać projekt tego typu. Jako Prezes Instytutu Kultury Osieckiej podjąłem wespół z innymi dawnymi mieszkańcami miasta, że odbudujemy je w Hasselandzie klocek po klocku i umożliwimy zakup nieruchomości i zwiedzanie. Zastanawiamy się tylko czy umożliwić, pewnie gdzieś z dala od miasta, normalną grę i nieskrępowane budowanie. Jednak chcieliśmy, żeby samo miasto Nowy Osiek, stanowiło wierną replikę pierwowzoru i było rezerwatem kulturowym. A jednak tutaj możliwość swobodnej gry jest chyba kluczowa.

Abstrahując od naszych działań w tej materii, Pańska inicjatywa jest jak najbardziej dobra, słuszna i zbawienna. Ciekawi mnie jednak szansa na powodzenie tego typu akcji. Wiem, że coś takiego mieli w Leocji, ale od lutego nie działa i próby reaktywacji w wakacje nic nie dały.
Piwski Sroczyński

Prezes Instytutu Kultury Osieckiej
Awatar użytkownika
piwski Stempel

ODZNACZENIA

Postawienie klockowego serwera, w tej czy innej konwencji daje, też poza możliwością pogrania ze znajomymi, również możliwość organizowania różnych zawodów. Oczywiście do głowy przychodzą mi jakieś pojedynki szermiercze, wyścigi łódkami po lodzie, wyścigi konne, parkur, może jakieś łucznictwo. Gdyby pomyśleć to pewnie coś by się jeszcze znalazło. A Jakby poszukać jakichś ciekawych pluginów, to wgl Sky is the limit ;) .

Muszę przyznać, że wizja jakichś zawodów w v-świecie, które nie są szachami ani nogą, bardzo mnie intryguje. Będę trzymał kciuki i nasłuchiwał wątki z niecierpliwością.
Piwski Sroczyński

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin Stempel
Kontakt:

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Przez 3 lata byłem głową państwa działającego wyłącznie na własnym serwerze Minecraft i Discord, więc mam już swoje pomysły, doświadczenia i umiejętności.
Serwer był w trybie kreatywnym. Architekt budował infrastrukturę miejską, a gracze mogli wynajmować działki w mieście za wirtualną walutę, w których mogli oni budować. Była też dość popularna opcja założenia własnej wsi. No i przede wszystkim do działania w kraju były potrzebne pieniądze, które się zarabiało z pluginu na zawody, z pisania na discordzie, przebywania na serwerze (te dwa to dochód bierny, możnaby rzec) i co najważniejsze: pieniądze drukował i przyznawał rząd za prace na rzecz rozwoju kraju, np. gdy ktoś zbudował piękną wieś lub budynek o szczególnej wadze.
Nie wiem, czy dalej posiadam zapis tego świata. Może ma go mój internetowy kolega sprzed lat, z którym urwał mi się kontakt. Albo świat znajduje się na wyjętym przeze mnie z zepsutego laptopa dysku twardym.
To było coś pięknego, ale po 3 latach kilka osób wypadło z zabawy, a ja za bardzo nie umiałem ściągnąć nowych osób, więc w końcu nikt nie przedłużył dalej hostingu i serwer padł.
Obrazek

Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
piwski Stempel

ODZNACZENIA

Kamiljan de Harlin pisze: 13 lis 2022, 13:07 Przez 3 lata byłem głową państwa działającego wyłącznie na własnym serwerze Minecraft i Discord, więc mam już swoje pomysły, doświadczenia i umiejętności.
Serwer był w trybie kreatywnym. Architekt budował infrastrukturę miejską, a gracze mogli wynajmować działki w mieście za wirtualną walutę, w których mogli oni budować. Była też dość popularna opcja założenia własnej wsi. No i przede wszystkim do działania w kraju były potrzebne pieniądze, które się zarabiało z pluginu na zawody, z pisania na discordzie, przebywania na serwerze (te dwa to dochód bierny, możnaby rzec) i co najważniejsze: pieniądze drukował i przyznawał rząd za prace na rzecz rozwoju kraju, np. gdy ktoś zbudował piękną wieś lub budynek o szczególnej wadze.
Nie wiem, czy dalej posiadam zapis tego świata. Może ma go mój internetowy kolega sprzed lat, z którym urwał mi się kontakt. Albo świat znajduje się na wyjętym przeze mnie z zepsutego laptopa dysku twardym.
To było coś pięknego, ale po 3 latach kilka osób wypadło z zabawy, a ja za bardzo nie umiałem ściągnąć nowych osób, więc w końcu nikt nie przedłużył dalej hostingu i serwer padł.
Brzmi to bardzo ciekawie, szkoda tylko zapisu. Fajnie byłoby po nim pobuszować... Gdyby tylko udało się go znaleźć. Jeśli mieliby Państwo ochotę, można byłoby je ewentualnie odbudować np. na serwerze gdzie zrekonstruujemy Osiek. Ja z minenacjami mam trochę inne doświadczenia, na Minecraft4Politics byłem głową czegoś w rodzaju państwa kościelnego, na terenie ćwiartki czerwonej, którą uratowaliśmy od widma pospolitego bandytyzmu i bolszewizmu. Tam piękne było to, że nie byliśmy sami a wszystko trzeba było samemu wykopać. Stąd rodziły się piękne historie, rywalizacja o ograniczone zasoby, wobec ekspansywności wrogich nam sił, zwieńczona najczęściej naszym zwycięstwem bardzo polepszała humor, uśmiech się robił niemały. Ale dla nas trzy lata to byłaby abstrakcja, to działało u nas, z przerwami (m4p miało 4 edycje, Osiek jako jedyny zachowywał ciągłość prawa i tradycji między nimi) 5/14 miesięcy.
Piwski Sroczyński

Awatar użytkownika
Kontakt:

Nie można wiecznie ze sobą rywalizować, bo w końcu jedna frakcja dominuje rozgrywkę, albo mamy wieczny remis dwóch stron, albo wszyscy dorobili się już bogactwa i im się nudzi, bo nie ma o co walczyć. Dlatego serwery robią resety i różne edycje.
Natomiast kooperacja i wspólne budowanie w swego rodzaju symulatorze życia jest potencjalnie niewyczerpanym źródłem contentu. Bo ciągle jest coś do zbudowania, jakieś wybory do wygrania, prawo do zmienienia, wydarzenia fabularne, dział gospodarki do ratowania, etc.
Dlatego ja od razu proponuję albo tryb kreatywny z opcją budowania na swoich działkach, albo survival z możliwością latania po swoich działkach i wyłączonym globalnie PvP (poza jakimiś igrzyskami lub turniejami).
Obrazek

Awatar użytkownika
Kontakt:

Kilka zdjęć z serwera:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

My z Nołfejkiem kiedyś mieliśmy Norington budować. Szło nam bardzo dobrze, Nołfejk Portgrad zbudował, ja budowałem Wielką Salę Jak W Polskim Sejmie (i serio chciałem wnioskować by tak nazwać oficjalnie Salę Obrad Prezydium)...

A potem przestaliśmy grać i Aternos skasował serwer. Najs.

Swoją drogą skoro mowa o sejwach świata, to w sumie można by rozkminić, czy Magnifikat wciąż gdzieś ma swojego. Też byłoby ciekawie wysadzić zwiedzić.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kontakt:

Podłączyłem dysk z laptopa do PC. Udało się znaleźć jakiś save z 2019 roku. Pewnie nieaktualny, ale to lepiej niż stracić wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
piwski Stempel

ODZNACZENIA

Kamiljan de Harlin pisze: 13 lis 2022, 16:54 Podłączyłem dysk z laptopa do PC. Udało się znaleźć jakiś save z 2019 roku. Pewnie nieaktualny, ale to lepiej niż stracić wszystko.
Jeśli jest taka możliwość, to z ochotą rzucił bym okiem na screeny zabudowań, a może nawet save, jeśli byłaby taka możliwość... Musiałbym tylko zrobić miejsce na dysku C, bo teraz tam nawet save z minecrafta nie bardzo wejdzie.
Piwski Sroczyński

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

W sumie Minecraft daje nawet pole by robić gonitwy konne, a te by mogły być bardzo dobrym sportem dla Edelweiss... No i drugie "w sumie" - nastawić serwer na bycie międzynarodowym. Taki Pollin w MC. Survival moim zdaniem jakoś bardziej stwarza tą rozgrywkę ciekawszą, daje pole również do narracji - np. robimy coś w MC, następnie na forum opis narracyjny i jakieś realowe fotki by nie łamać decorum. Międzynarodowe ukierunkowanie daje nadzieję, że serwer będzie trwać, no i odzywa się również dzisiejsza już rzeczywistość - inicjatywy międzynarodowe dłużej trwają, cieszą się większym zainteresowaniem i pozytywnie wpływają na promocję państwa/produktu.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
piwski Stempel

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 13 lis 2022, 18:48 W sumie Minecraft daje nawet pole by robić gonitwy konne, a te by mogły być bardzo dobrym sportem dla Edelweiss... No i drugie "w sumie" - nastawić serwer na bycie międzynarodowym. Taki Pollin w MC. Survival moim zdaniem jakoś bardziej stwarza tą rozgrywkę ciekawszą, daje pole również do narracji - np. robimy coś w MC, następnie na forum opis narracyjny i jakieś realowe fotki by nie łamać decorum. Międzynarodowe ukierunkowanie daje nadzieję, że serwer będzie trwać, no i odzywa się również dzisiejsza już rzeczywistość - inicjatywy międzynarodowe dłużej trwają, cieszą się większym zainteresowaniem i pozytywnie wpływają na promocję państwa/produktu.
My z Osieckiego pewnie nie będziemy się krępować wrzucać screenów, wiadomo: klocki, ale wszystko jest na tyle sensownie ładnie pobudowane, że wygląda to nawet realistycznie, biorąc poprawkę na kanciastość
Piwski Sroczyński

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralske Sportkomit af Voxland”