Ostatni post z poprzedniej strony:
Widzę, że wielkie umysły myślą podobnie. W Sarmacji, a dokładniej w Hasselandzie, właśnie będziemy rozpoczynać projekt tego typu. Jako Prezes Instytutu Kultury Osieckiej podjąłem wespół z innymi dawnymi mieszkańcami miasta, że odbudujemy je w Hasselandzie klocek po klocku i umożliwimy zakup nieruchomości i zwiedzanie. Zastanawiamy się tylko czy umożliwić, pewnie gdzieś z dala od miasta, normalną grę i nieskrępowane budowanie. Jednak chcieliśmy, żeby samo miasto Nowy Osiek, stanowiło wierną replikę pierwowzoru i było rezerwatem kulturowym. A jednak tutaj możliwość swobodnej gry jest chyba kluczowa.Kamiljan de Harlin pisze: 12 lis 2022, 23:18 Mógłbym kupić i postawić serwer do klocy, wtedy moglibyśmy zatrzymać w Insulii nie tylko forumowiczów, ale też gejmerów. Tylko nie wiem, jaki jest popyt?
Abstrahując od naszych działań w tej materii, Pańska inicjatywa jest jak najbardziej dobra, słuszna i zbawienna. Ciekawi mnie jednak szansa na powodzenie tego typu akcji. Wiem, że coś takiego mieli w Leocji, ale od lutego nie działa i próby reaktywacji w wakacje nic nie dały.