Plotki, ploteczki, plotunie, a oprócz nich najnowsze wiadomości zza granicy, dyskusje o przyszłości kraju, ogłoszenia... Po prostu nasza codzienność. Cóż więcej można powiedzieć? Wejdź i przekonaj się czym żyje Voxland!
Orjon Surma pisze: 10 mar 2026, 18:48
Mamy 10 marca, a więc to powoli dobra okazja, aby pomyśleć, kiedy i gdzie zorganizować tegoroczne realne spotkanie mikronautów :)
Dzień dobry,
Jako Minister Gospodarki w rządzie Szacownego Premiera II Federacji Nordackiej Damiano Robigrena zostałem upoważniony przez Szacownego Premiera do poinformowania Szanownych Władz Królestwa Voxlandu, że w ten piątek o godzinie 18.00 odbędzie konferencja z udziałem przedstawicieli państw Nordaty na forum II Federacji Nordackiej. Jednocześnie ze smutkiem przekazuję, iż władze Królestwa Voxlandu nie są na ową konferencję zaproszone i Szacowny Premier Robingren stanowczo nie chce, aby uczestniczyły w niej one bądź też ich wyznaczony przedstawiciel.
Pozdrawiam,
August van Hagsen de la Sparasan
Minister Gospodarki II Federacji Nordackiej
Dawniej Sagan Amatorii i prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
August dlS pisze: 18 mar 2026, 22:03
Dzień dobry,
Jako Minister Gospodarki w rządzie Szacownego Premiera II Federacji Nordackiej Damiano Robigrena zostałem upoważniony przez Szacownego Premiera do poinformowania Szanownych Władz Królestwa Voxlandu, że w ten piątek o godzinie 18.00 odbędzie konferencja z udziałem przedstawicieli państw Nordaty na forum II Federacji Nordackiej. Jednocześnie ze smutkiem przekazuję, iż władze Królestwa Voxlandu nie są na ową konferencję zaproszone i Szacowny Premier Robingren stanowczo nie chce, aby uczestniczyły w niej one bądź też ich wyznaczony przedstawiciel.
Pozdrawiam,
Minister Gospodarki II Federacji Nordackiej
Ale o co chodzi
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Przyłączenie się Królestwa Samundy do Republiki Bialeńskiej w charakterze państwa stowarzyszonego (specyficzna forma "terytorium zależnego" o dużej autonomii), podobnie jak wcześniej zrobiła to Federacja Rodecji.
Orjon Surma pisze: 10 mar 2026, 18:48
Mamy 10 marca, a więc to powoli dobra okazja, aby pomyśleć, kiedy i gdzie zorganizować tegoroczne realne spotkanie mikronautów :)
Delegacja voxlandzka w osobach mojej oraz @Kristof I już zapowiedziała swoją obecność!
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com