Ranking najbardziej wpływowych mikronautów

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Ranking najbardziej wpływowych mikronautów

Post autor: Pavel van der Gibson »

Mamy przyjemność przedstawić Wam efekt pracy redakcji Radia Mikronacje w ostatnich dniach. Przygotowaliśmy Ranking najbardziej wpływowych mikronautów, w którym oceniliśmy i zestawiliśmy kilkanaście osób z naszego uniwersum, których wpływ na nasze v-życie jest największy. Powstał on na podstawie ocen jury składającego się z sześciu osób (Anastasia Windsachen, Gaetano Kohlmeise, Robert Drenin, Krzysztof Windsor, Damiano Robingren, Pavel van der Gibson). Pod uwagę braliśmy codzienną działalność, oddziaływanie na swoje państwo oraz wpływ na wygląd całego mikroświata. Poza tym patrzyliśmy na zaangażowanie, skuteczność, odpowiedzialność czy jakość pomysłów. To wszystko przełożyło się na stworzenie poniższego rankingu, do którego przejrzenia serdecznie zapraszamy. Jeśli macie swoje przemyślenia na ten temat i chcielibyście się nie zgodzić bądź zgodzić z oceną, komentarze są do Waszej dyspozycji.

Obrazek
Kliknij w okładkę, aby otworzyć raport
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Ranking najbardziej wpływowych mikronautów

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Wysokie pozycje Heinza i Helwetyka nie dziwią. Jestem zaskoczony że Sheldon i Ronon są tak nisko, trochę się zastanawiam nad Alfredem. Dziwi brak Orjona.

Natomiast jestem zaskoczony tym, że ktoś w ogóle rozważał wrzucenie tam mnie. Jakkolwiek mam swoje teorie kto próbował się tak PODLIZAĆ, tak wrzucenie mnie, który przez ostatnie 30 dni napisał aż 7 postów i którego aktywność generalnie wygląda tragicznie i gorzej, jest skądinąd... ciekawe.

Ciekawi mnie jaki bym dostał opis. "No yyy ciula robi ale yyy w sumie to nic nie robi."

Inna sprawa: wszystkie nazwiska (w pierwszej 10 plus te rozważane) to Wirtuazja (Sarmatazja), Leocja, Nordata, Neocont i Orientyka, w pewnym stopniu także Polarktyka. Żadnych nazwisk z Vaarlandu (i Moreniki, ale tam kwestią jest raczej ogólna martwica). To jest ogólnie część wybitnie intrygującego problemu - jak mało istnieje integracji między Vaarlandem i resztą świata, jak bardzo osobnym światem jest Vaarland.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Pavel van der Gibson »

Joahim von Ribertrop pisze: 25 paź 2024, 20:05 Natomiast jestem zaskoczony tym, że ktoś w ogóle rozważał wrzucenie tam mnie. Jakkolwiek mam swoje teorie kto próbował się tak PODLIZAĆ, tak wrzucenie mnie, który przez ostatnie 30 dni napisał aż 7 postów i którego aktywność generalnie wygląda tragicznie i gorzej, jest skądinąd... ciekawe.

Wiem, ale nie powiem :laughing_deer:
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Joahim von Ribertrop pisze: 25 paź 2024, 20:05 Wysokie pozycje Heinza i Helwetyka nie dziwią. Jestem zaskoczony że Sheldon i Ronon są tak nisko, trochę się zastanawiam nad Alfredem. Dziwi brak Orjona.
Sheldon jeszcze trochę i pewnie przebije Helwetyka w rankingach, ale to jednak opinia subiektywna. Zależy na co kto bardziej patrzy. Czy na funkcjonalne elementy systemów międzynarodowych, czy ich narracyjne, kosmetyczne dodatki. Chociaż nie wypada nie wspomnieć o tym, że RMAW ma teraz własną stronę dzięki pracy @Helwetyk.

Ronon i Orjon natomiast to takie osoby, które nie przychodzą od razu na myśl. Raczej stoją obok w naszych świadomościach ze względu na wciąż ważne i naprawdę wartościowe projekty, ale nie tak medialno-charyzmatyczną ich propagację. Dopiero gdyby się bardziej zastanowić to te osoby pojawiają się w naszych głowach.
Joahim von Ribertrop pisze: 25 paź 2024, 20:05 Natomiast jestem zaskoczony tym, że ktoś w ogóle rozważał wrzucenie tam mnie. Jakkolwiek mam swoje teorie kto próbował się tak PODLIZAĆ, tak wrzucenie mnie, który przez ostatnie 30 dni napisał aż 7 postów i którego aktywność generalnie wygląda tragicznie i gorzej, jest skądinąd... ciekawe.
Tak, Królestwo ubolewa nad Waszą nieaktywnością i niedługo będzie można ją podziwiać w formie wykresu w profilu... No ale w sumie to Voxland już chwilę nie cieszy się zbytnią aktywnością. Realioza pomieszana z projektami natury nieforumowej zbiera ofiary pośród obywateli.

Niemniej jednak nie brano pod uwagę jakiegoś przedziału czasowego, a ogół działalności i tutaj trzeba wspomnieć, że mapy VIK przecież posłużyły jako materiał o dużej wadze dla stworzenia rononowskich map mikroświata. Prócz tego jesteś ważną postacią w historii Nordaty.
Joahim von Ribertrop pisze: 25 paź 2024, 20:05 Inna sprawa: wszystkie nazwiska (w pierwszej 10 plus te rozważane) to Wirtuazja (Sarmatazja), Leocja, Nordata, Neocont i Orientyka, w pewnym stopniu także Polarktyka. Żadnych nazwisk z Vaarlandu (i Moreniki, ale tam kwestią jest raczej ogólna martwica). To jest ogólnie część wybitnie intrygującego problemu - jak mało istnieje integracji między Vaarlandem i resztą świata, jak bardzo osobnym światem jest Vaarland.
Z całego Vaarlandu integrację z resztą Pollinu najbardziej ma RON i to chyba przez po prostu fakt mniejszej lub większej działalności kilku osób z niego w innych państwach. Myślę, że jednym z powodów może być fakt znaczącej różnicy epokowej pomiędzy nami.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Anastasia Windsachen pisze: 28 paź 2024, 13:37 Ronon i Orjon natomiast to takie osoby, które nie przychodzą od razu na myśl.
Orjon może jeszcze mogę się zgodzić, ale co do Ronona - ani trochę. Absolutnie szczerze, gdy myślę o Mikrowelcie to jedną z pierwszych rzeczy jaka przychodzi mi do głowy jest mapa Dexa i przez rozwinięcie Ronon. Natomiast ni w ząb nie przydałbym aż takiego znaczenia Gibsonowi i Espadzie (jakkolwiek oczywiście obu kulegów szanuję i w ogóle).
Anastasia Windsachen pisze: 28 paź 2024, 13:37 Prócz tego jesteś ważną postacią w historii Nordaty.
A tak, niestety nikt jakoś o tym nie pamięta. Do dziś ubolewam, jak bardzo nie docenia się roli mojej, Novaka i Augusta w wysadzeniu w pieruny Federacji Nordackiej. Przypadkowo bo przypadkowo, ale jednak. Wszyscy tylko ten Waksman i Waksman. A wy myślicie że kto tego Waksmana tak wkurwił?!

(Znaczy wiadomo, tu przesadzam w drugą stronę, ale nieodmiennie uważam, że nasza rola w rozwaleniu tamtego projektu jest niedoceniana. Nie żeby było się czym chwalić.)
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Radio Mikronacje”