Joahim von Ribertrop pisze: 25 paź 2024, 20:05
Wysokie pozycje Heinza i Helwetyka nie dziwią. Jestem zaskoczony że Sheldon i Ronon są tak nisko, trochę się zastanawiam nad Alfredem. Dziwi brak Orjona.
Sheldon jeszcze trochę i pewnie przebije Helwetyka w rankingach, ale to jednak opinia subiektywna. Zależy na co kto bardziej patrzy. Czy na funkcjonalne elementy systemów międzynarodowych, czy ich narracyjne, kosmetyczne dodatki. Chociaż nie wypada nie wspomnieć o tym, że RMAW ma teraz
własną stronę dzięki pracy
@Helwetyk.
Ronon i Orjon natomiast to takie osoby, które nie przychodzą od razu na myśl. Raczej stoją obok w naszych świadomościach ze względu na wciąż ważne i naprawdę wartościowe projekty, ale nie tak medialno-charyzmatyczną ich propagację. Dopiero gdyby się bardziej zastanowić to te osoby pojawiają się w naszych głowach.
Natomiast jestem zaskoczony tym, że ktoś w ogóle rozważał wrzucenie tam mnie. Jakkolwiek mam swoje teorie kto próbował się tak PODLIZAĆ, tak wrzucenie mnie, który przez ostatnie 30 dni napisał aż 7 postów i którego aktywność generalnie wygląda tragicznie i gorzej, jest skądinąd... ciekawe.
Tak, Królestwo ubolewa nad Waszą nieaktywnością i niedługo będzie można ją podziwiać w formie wykresu w profilu... No ale w sumie to Voxland już chwilę nie cieszy się zbytnią aktywnością. Realioza pomieszana z projektami natury nieforumowej zbiera ofiary pośród obywateli.
Niemniej jednak nie brano pod uwagę jakiegoś przedziału czasowego, a ogół działalności i tutaj trzeba wspomnieć, że mapy VIK przecież posłużyły jako materiał o dużej wadze dla stworzenia rononowskich map mikroświata. Prócz tego jesteś ważną postacią w historii Nordaty.
Inna sprawa: wszystkie nazwiska (w pierwszej 10 plus te rozważane) to Wirtuazja (Sarmatazja), Leocja, Nordata, Neocont i Orientyka, w pewnym stopniu także Polarktyka. Żadnych nazwisk z Vaarlandu (i Moreniki, ale tam kwestią jest raczej ogólna martwica). To jest ogólnie część wybitnie intrygującego problemu - jak mało istnieje integracji między Vaarlandem i resztą świata, jak bardzo osobnym światem jest Vaarland.
Z całego Vaarlandu integrację z resztą Pollinu najbardziej ma RON i to chyba przez po prostu fakt mniejszej lub większej działalności kilku osób z niego w innych państwach. Myślę, że jednym z powodów może być fakt znaczącej różnicy epokowej pomiędzy nami.