Dobry wieczór!

Dział powitań. Przywitaj się i opowiedz nam trochę o sobie!
Awatar użytkownika
Markus Wettin Stempel

Dobry wieczór!

Post autor: Markus Wettin »

Dobry wieczór, mieszkańcy Voxlandu! Przybywam z Księstwa Sarmacji oraz II Federacji Nordackiej (takie trochę Yin i Yang). Postanowiłem odbyć małą wycieczkę krajoznawczą po państwach Pollinu, które zaciekawiły mnie od czasu powrotu do mikroświata. Cieszę się, że wreszcie udało mi się Was odwiedzić i będę niezmiernie wdzięczny za wskazówki, co warto zobaczyć w Królestwie. :laughing_deer:
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Dobry wieczór!

Post autor: Anastasia Windsachen »

Markus Wettin pisze: 24 maja 2025, 22:10 Dobry wieczór, mieszkańcy Voxlandu! Przybywam z Księstwa Sarmacji oraz II Federacji Nordackiej (takie trochę Yin i Yang). Postanowiłem odbyć małą wycieczkę krajoznawczą po państwach Pollinu, które zaciekawiły mnie od czasu powrotu do mikroświata. Cieszę się, że wreszcie udało mi się Was odwiedzić i będę niezmiernie wdzięczny za wskazówki, co warto zobaczyć w Królestwie. :laughing_deer:
Dobry wieczór! Cóż, na pewno warto zapoznać się z działalnością Królewskiego Uniwersytetu Nauk - Instytut Humanistyczny ładnie wprowadzi w język voxlandzki, natomiast Fizyki pokaże nad czym aktualnie skupiają się wielkie umysły voxlandzkiej nauki.

Warto spojrzeć oczywiście na Sambanę czyli voxlandzkie terytorium zamorskie, gdzie aktualnie ma miejsce wojna z fundamentalistyczną Republiką Alkualibską. Natomiast w Gospodarce można zapoznać się z ofertą sektorów przemysłowych Królestwa oraz poznać jego doktrynę gospodarczą. Zachęcam również do odwiedzin w dziale Voxland Heimat Staatßikerheit - można popatrzeć na ładne zdjęcia myśliwców i emblematy.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Dobry wieczór!

Post autor: Kristof I »

Witamy serdecznie, polecam zajrzeć do Teatru Narodowego i odtworzyć stare transmisje koncertów - szczególnie Koniglisch Kulturall Weekend czy odwiedzić Muzeum Narodowe :deer_like:
HM Kristof I, Konig af Voxland

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przejście graniczne”