Ostatni post z poprzedniej strony:
Dobre uwagi. Za wcześnie zgasiłam pomysł z mikro. W końcu można w nim wpisać wartość i wychodzi, ile płaci się np. Voxów. Chociaż chyba można dokonywać przelewów w MIK, ale nie można już mieć w niej rachunków.Mateusz Żmigrodzki pisze: 24 lip 2024, 20:25 Szanowni, proszę wybaczyć za zwłokę. Jeśli chodzi o ogólną propozycję, oczywiście ją popieram w pełni i jestem za nią. Jedynie mam kilka uwag natury merytorycznej.
Po pierwsze, kwestia waluty. Osobiście optowałbym za ustalaniem wysokości składek w MIK (micro, czy jak się to tam nazywa), same przelewy zaś - o ile dokonywanie ich w MIK jest niemożliwe - przeprowadzono by w innych walutach, np. proponowane już rozwiązanie Vox-Leo. Oczywiście, jeśli byłaby wola określania tych kwot w Vox-Leo, nie byłbym jakimś wielkim przeciwnikiem - myślę jednak, że MIK jako wskaźnik międzynarodowy byłby najodpowiedniejszy.
Po drugie, nie chcę wyjść na osobę małostkową i nie chcę, aby odebrano to jako braku zaufania z mojej strony, ale jak będą podejmowane decyzje dotyczące wydatków z Funduszu? Czy będzie to Rada Przymierza, czy też Przewodniczący? Myślę, że warto to dopisać w §2 ust. 5 Rozporządzenia, aby nie było później ewentualnych niedomówień.
Co do drugiego - moim zdaniem powinna to być Rada Przymierza na wniosek.