Kwestia piłki nożnej...

Archiwum Sportowe pod patronatem Voxlandzkiego Centralnego Komitetu Sportowego. Jego zadaniem jest szeroko pojęta archiwistyka wątków sportowych celem ich łatwego znalezienia oraz zachowania dla potomnych.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Kwestia piłki nożnej...

Post autor: Pavel van der Gibson »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Cóż, to trochę zmienia możliwości jakie są. W zasadzie na ten moment pozostaje jedynie opcja pierwsza.
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Właśnie tutaj pytanie na ile pozwala x11. No właśnie niestety nie pozwala na to przenoszenie drużyn, to by wymagało właśnie tworzenia ich od nowa. I tutaj się wtedy pojawia pytanie - czy zachowujemy ligi krajowe, czy robimy jedną taką międzynarodową. Druga opcja mi się wydaje ZBYT REWOLUCYJNA, nieważne ile ma dana liga to jednak to już jakiś kawałek historii. Gdyby zachować ligi krajowe i stworzyć tą międzynarodową to wtedy by moim zdaniem można by jakoś narracyjnie zrobić, że te krajowe zespoły grają międzynarodowo. Nie wiem niestety czy jest to dobre rozwiązanie... Nie wiem czy byłyby choćby chęci by coś takiego robić.

Za całą tą ideą czy to nordackiej ligi, czy mikroświatowej ligi drużyn, a nie reprezentacji stoi chęć takiego kolejnego kroku w kierunku większej socjalizacji Pollinu ze sobą.

Ok widzę odpowiedzi, które się pojawiły od czasu jak zaczęłam pisać posta - no to rozwiązanie pierwsze wchodzi w grę
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ależ pokombinowaliście!
:P

X11, ale i chyba ŻADEN manager nie da takich możliwości.
Granie w coś co jest Waszym wymysłem jest po prostu niemozliwe. Najpierw trzebapoznać system, a dopiero później tworzyć pomysły.
Voxland ledwie co zaczął grać w piłkę a chciałby już tworzyć ligi, które nie mają siły wytworzyć swojej własnej.
Sami piszecie o czterech Voxach... a to jak ma grać liga na dwoch czy trzech poziomach rozgrywkowych?
Edelweiss dopiero zaczął i sztywno uchwycił się, że gramy w lidze po 8 - dla prestiżu, nie zwiększamy drużyn. Leocja ma dwie ligi, ale zajęło im to kilka sezonów, a Voxland od razu chce 24 zespoły...
W MUP mamy obecnie 24 zespoły, a to reprezentacje całego chętnego piłkarsko mikroświata. Dodam,że więcej w całej historii prawie sześćdziesieciu sezonów nie było! Tak Sarmacja ma ligę 3x10, ale to tradycja sięgająca lat, który sami posiadacie realnie... A z drugiej strony to tam jest taki misz masz, że już sam nie wiem czy wszyscy to mikronauci czy przypadkowi bohaterowie wydarzeń...

W każdym razie kibicuje i obserwuje.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 gru 2023, 22:48 Ależ pokombinowaliście!
:P

X11, ale i chyba ŻADEN manager nie da takich możliwości.
Granie w coś co jest Waszym wymysłem jest po prostu niemozliwe. Najpierw trzebapoznać system, a dopiero później tworzyć pomysły.
Voxland ledwie co zaczął grać w piłkę a chciałby już tworzyć ligi, które nie mają siły wytworzyć swojej własnej.
Sami piszecie o czterech Voxach... a to jak ma grać liga na dwoch czy trzech poziomach rozgrywkowych?
Edelweiss dopiero zaczął i sztywno uchwycił się, że gramy w lidze po 8 - dla prestiżu, nie zwiększamy drużyn. Leocja ma dwie ligi, ale zajęło im to kilka sezonów, a Voxland od razu chce 24 zespoły...
W MUP mamy obecnie 24 zespoły, a to reprezentacje całego chętnego piłkarsko mikroświata. Dodam,że więcej w całej historii prawie sześćdziesieciu sezonów nie było! Tak Sarmacja ma ligę 3x10, ale to tradycja sięgająca lat, który sami posiadacie realnie... A z drugiej strony to tam jest taki misz masz, że już sam nie wiem czy wszyscy to mikronauci czy przypadkowi bohaterowie wydarzeń...

W każdym razie kibicuje i obserwuje.
Wiecie dobrze Herr Oberhaupt, że lubię życie komplikować. No ale doszliśmy przez wzgląd na fakt, że nikt nie podchwycił wizji międzynarodowości do konkluzji, że robimy taką 8 drużynową ligę nordacką i zobaczymy. Voxland, co prawda zaczyna jako reprezentacja, ale pamiętajmy, że mamy pośród nas trenerów, którzy kilka chociaż sezonów mają za sobą. Poza tym ofc zabawa. Zawsze jakieś emocje
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Sportowe”