[FRB] Koniglich Besuk - Freeburg 2023

Poznaj pozostałe regiony Królestwa jak reszta księstw, kolonie, wolne miasta... Voxland to w końcu nie tylko Dravsk i Królewskie Miasto Vox. Tutaj też znajdziesz lenna i osady gości zza mórz i oceanów.
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

[FRB] Koniglich Besuk - Freeburg 2023

Post autor: Kristof I »

Koniglich Besuk in Freeburg

W poniedziałkowe popołudnie na stację Freeburg Główny wjechał pociąg królewski z JKW Konigprinsem. Stamtąd Książę przesiadł się do auta, którym dojechał na plac ratuszowy gdzie rozpoczęła się ceremonia uroczystego powitania. Lord Freeburga ubrany w czerwony płaszcz, z łańcuchem miejskim na ramionach czekał przed ratuszem. Świta urzędników stała po dwóch stronach wejścia do gmachu, a w niedalekiej odległości stał tłum.

Hans Gotc - Lord Freeburga

Podczas gdy limuzyna zatrzymywała się pod wejściem do ratusza rozległ się fragment hymnu. Książę wysiadł z auta i podszedł do Lorda Freeburga - Hansa Gotca i przywitał się z nim serdecznie. Następnie Lord przedstawił pracowników urzędu księstwa. Panie zgrabnie dygały, a panowie zwieszali głowy. Do Lorda i JKW podeszła delegacja złożona z dzieci ubranych w tradycyjne stroje z księstwa, które trzymały kwiaty i chleb. Książę podziękował za tradycyjne przywitanie i razem z Lordem podeszli do mównicy. Każdy z nich wygłosił przemówienie.

Dzieci w ludowych strojach z chlebem i kwiatami
Obrazek
Szanowni Obywatele Księstwa Freeburga,
Lodzie Gotc,

Jest mi niezwykle miło, że w imieniu Ich Królewskich Mości Króla i Królowej mogę odwiedzić Waszą małą ojczyznę. Dziękuję za tak ciepłe przyjęcie mnie.

Księstwo Freeburga jest jednym z największych regionów, który jest bardzo ważny dla Królestwa. To nie tylko historia, piękne nizinne krajobrazy i wspaniała kultura, ale także zdyscyplinowanie i chęć do pracy mieszkańców tego regionu czyni go jedną z pereł Królewstwa i podnosi jej wartość.
Dziękuję Wam za Waszą ciężką pracę, za Wasze zaangażowanie w rozwój Waszego Księstwa. Jestem pełen podziwu dla Waszej determinacji i talentu, które przyczyniają się do sukcesu Waszego regionu. Wasza kultura, tradycje i dziedzictwo są niezwykle cenne i powinny być pielęgnowane i chronione.

Podczas mojego pobytu w Księstwie Freeburga, zamierzam spotkać się z przedstawicielami różnych dziedzin, aby poznać Wasze pomysły, aspiracje i wyzwania. Chcę poznać Waszą kulturę bliżej. Niech Księstwo Freeburga będzie miejscem, gdzie marzenia się spełniają, gdzie kultura kwitnie i gdzie Obywatele mają poczucie dumy i przynależności.
Po przemowach JKW i Lord wraz z pracownikami weszli do ratusza. Tam za zamkniętymi drzewami były omawiane sprawy dotyczące Księstwa i możliwości pomy ze strony Rodziny Królewskiej. Później JKW udał się do tłumu, który wciąż czekał przed ratuszem. Ludzie wznieśli okrzyk i machali, próbowali uścisnąć Księciu dłoń.
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Koniglich Besuk - Freeburg 2023

Koniglich Besuk ins Freeburg

Drugiego dnia wizyty królewskiej w Księstwie Freeburga JKW Krzysztof Windsor-Windsachen odwiedził manufakturę obuwia. Jest to jedna ze słynniejszych firm obuwniczych w Królewstwie Voxlandu. Wychodzące spod rąk pracowników buty to prawdziwe dzieła sztuki. Fabryka Shuhegrat mieści się w cichszej części Freeburga. Zakład opatrzony jest Królewskim Znakiem Jakości (Koniglish Waarant), który nie tylko potwierdza jakość, ale także wskazuje, że produkty danego zakłady dostarczane są na Dwór Królewski.

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Koniglicher Besuk - Freeburg 2023

Koniglich Besuk ins Freeburg
Ostatniego dnia wizyty, na palcu ratuszowym miała miejsce uroczystość nadania sztandaru Regimentowi Księstwu Freeburga. Wszyscy oficjele Księstwa zebrali się na trybunach. Na plac weszły jednostki reprezentacyjne z kompani reprezentacyjnej Księstwa. Do Księcia Drawskiego podeszli chorąży, rozbrzmiał hymn państwowy, a Konigprins umocował sztandar w pasie jednego z nich. Później przemowy wygłosili Lord Freeburga, Książę i dowódca regimentu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe regiony”