Taki mamy klimat...

Wydział zajmujący się naukami o otaczającym nas środowisku zarówno pollińskim, jak i tym, które rozciąga się poza jego atmosferą. Skupia w sobie instytuty zajmujące się biologią, chemią, geografią, fizyką, astronomią czy innowacyjnymi badaniami nad realiozą.

Moderator: Kadra KUW

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Taki mamy klimat...

Post autor: Anastasia Windsachen »

Taki czyli jaki? Pozwolę sobie zacząć ogólnomikronacyjną dyskusję na temat klimatu na Pollinie. Voxlandzki mamy już dawno określony, ale nosi mnie, podobnie, jak w temacie czasu, idea jakiegoś określenia rzeczy ważnej narracyjnie. Mam wrażenie, że gdy wiele państw zakładano to temat tego, jak dokładnie ono wygląda, jaki ma klimat etc. nie było ważne. A gdy zaczęto to opisywać to mało kto się patrzył czy pokrywa się to z innymi opisami. Chciałabym byśmy się wszyscy pochylili nad zagadnieniem tego jakie mamy strefy klimatyczne, jaki panuje w danym kraju i nanieść to na mapę. Oczywiście niektóre państwa mają mocno osadzony temat w narracji, ale skoro to mikro to można uznać, że występują jakieś anomalie.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin Stempel
Kontakt:

Re: Taki mamy klimat...

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dzielnica senioralna to na pewno klimat subpolarny - dominują tam lasotundry i tundry krzewinkowe.
Westland znajduje się na stepie, czyli klimat kontynentalny umiarkowany ciepły.
W Sambanie zapewne mamy albo klimat tropikalny lasów deszczowych, albo tropikalny monsunowy, albo klimat pustyń, albo klimat sawann.
Nie wiem jak z Voximą i Aleksandrowem.
Obrazek

Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydział Nauk Środowiskowych”