Gmach ambasady

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Gmach ambasady

Post autor: Joachim Cargalho »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Obrazek

Departament Dyplomatyczny Edelweiss, przesyła listownie notę gratulacyjną z okazji 6 rocznicy Królestwa Voxlandu.

Obrazek

Stadt Edelweiss, dnia 30 lipca 1925r.

Konig af Konigreich af Voxland
@Joahim II Windsachen von Ribertrop,
Her Majestat Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland
@Anastasia Windsachen von Ribertrop,
Obywatele Królestwa Voxlandu,

w dniu, w którym przypada 6 rocznica istnienia Waszego Królestwa, przesyłam najszczersze życzenia dalszej pomyślności i niezłomności w kreowaniu Państwa, które już na stałe zagościło wśród wyróżniających się krajów Polinu.
Mieszkańcy Królestwa Voxlandu, pozostańcie znakomitymi przedstawicielami nie tylko swojej społeczności, ale całego mikroświata i nadal twórzcie to, co najlepiej potraficie - działając dla dobra ogółu.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

17 IX 1925 roku, Stadt Edelweiss

DW: Jej Królewskiej Mości Anastasii Windsachen von Ribertrop

- - - - - - - - - - - - - -
Na wstępie chciałbym serdecznie pozdrowić Waszą Królewską Mość, a także wyrazić głębokie wsparcie duchowe w chwili kryzysu zdrowotnego współmałżonka, Króla Voxlandu. Proszę i jemu przekazać wyrazy szczególnej estymy, a przede wszystkim wielkiej mocy i siły, by czym prędzej mógł zwalczyć zdrowotne problemy.
Dziękuje również za bezpośrednią korespondencje w sprawie jaka nurtuje Waszą Królewską Mość.

Niezmiernie przykro mi jednak czytać treść listu Waszej Królewskiej Mości, jest on wysoce niesprawiedliwy właśnie w czasie, który nastał.
Jak dobrze wiecie, oboje przygotowujemy największą imprezę jaka miała miejsce w sambańskiej cześci ziem Królestwa Voxlandu, mowa oczywiście o 3.Rajdzie Voxlandu. Doskonale sobie zdajecie sprawę, że ma to niebywały wpływ na promocję samego królestwa, ale przede wszystkim regionu, gdzie wydarzenie się odbędzie.
W tej oto "manierze" groźby przyjdzie mi dopinać ostatnie sprawy organizacyjne, a później przeprowadzenie i pełna kontrola całego wydarzenia. Przyzna Wasza Królewska Mość, że czas to niezbyt wskazany na polemikę dyplomatyczną na tak wysokim szczeblu.
W dodatku muszę zauważyć, że Herr Joachim Cargalho nie pełni roli Ambasadora Kotliny Edelweiss w Królestwie Voxlandu. Obecnie jest on Szefem Departamentu Dyplomatycznego Kotliny Edelweiss, zatem nie może być cofnięte coś co nie zostało nadane. W każdym razie, zarówno osoba Herr Joachima Cargalho, jak i Frau Lieselotte Augentrost, w świetle Waszego prawa i według Waszej woli, zawiniła, z tym nie bedę polemizować.

Z uwagi jednak na fakt, że w najbliższym czasie przybędzie do Królestwa Voxlandu wielu postronnych dziennikarzy, turystów, ale i zapewne dyplomatów upraszam o czasowe wstrzymanie Postanowienia Trybunału Królewskiego, do dnia 30 września b.r.
Skłonny jestem zaryzykować i postawić swoja reputację, że na okres trwania 3.Rajdu Voxlandu oboje przedstawiciele edelweisskiej społeczności nie wejdą w konflikt z prawem i nie będą czynnie uczestniczyć w życiu politycznym zarówno Królestwa Voxlandu, jak i Kotliny Edelweiss.
Ich rola ograniczy się jedynie do obecności w naszej ambasadzie oraz samego udziału w 3.Rajdzie Voxlandu.
Upraszam o zaakceptowanie mojej propozycji czasowego uchylenia Postanowienia, w myśl dobrych relacji na linii Kotlina Edelweiss - Królestwo Voxlandu.

Z wyrazami głębokiego szacunku,
ObrazekObrazek

DW:
JKM @Anastasia Windsachen
@Krzysztof Windsor
@Femme Mystere @Joachim Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joachim Cargalho »

Obrazek

Zarządzenie o wypowiedzeniu stosunków dyplomatycznych z Królestwem Voxlandu.
z dnia 6 października 1925 r.

W związku z naruszeniem zapisów traktatu z 4 kwietnia 1924 r., postanawiamy zerwać stosunki dyplomatyczne z Królestwem Voxlandu.

Niestety, mimo naszych szczerych chęci, władze Królestwa Voxlandu postanowiły nie realizować wspólnych założeń traktatowych i naruszyć Artykuł 1, który zakłada rozwiązywanie wszelkich konfliktów na drodze dialogu.

Z chwilą opublikowania niniejszego zarządzenia, zakańcza się działalność placówki dyplomatycznej Edelweiss na ziemiach Królestwa Voxlandu.
Zamyka się również Ambasadę Voxlandu w Edelweiss - co nastąpi zgodnie z umową, w ciągu 10 dni od zawiadomienia Strony.

Dostrzegając powagę decyzji i potrzebę jedności w jej podejmowaniu, podpisy swoje składają:

Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
ObrazekObrazek
Lieselotte Augentrost
FAKTOTUM
Obrazek
Joachim Cargalho
SZEF DEPARTAMENTU DYPLOMATYCZNEGO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Widzę, że nie zamknięto oficjalnie ambasady to napiszę tutaj dla porządku (w razie czego proszę o przeniesienie):

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

Herr Oberhaupt!

Z ogromnym wzruszeniem przyjęliśmy słowa wsparcia i otuchu, które przekazał Herr w imieniu wspólnoty Kotliny Edelweiss i własnym, po stracie Jego Królewskiej Mości Joahima II.

Świadomość, że pamięć o Nim pozostaje żywa także poza granicami naszego Królestwa, stanowi dla mnie i dla całego Narodu Voxlandu źródło siły oraz nadziei. Mam dużą nadzieję, że więzy przyjaźni, które łączyły nasze narody uda się nam jeszcze odbudować i przywrócić stan wzajemnego szacunku, zrozumienia i wspólnoty.

Dziękuję w imieniu własnym, mojej rodziny i obywateli Królestwa Voxlandu za pamięć i słowa otuchy po HM Joahimie II.

Z wyrazami szacunku,
Obrazek
HM Kristof I, Konig af Voxland

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Kotliny Edelweiss”