Joahim von Ribertrop pisze: 17 lip 2025, 22:57
Anastasia Windsachen pisze: 17 lip 2025, 22:10
Wiadomo, że nalewki są najlepsze. Później wino. Piwo. A na końcu wódka i betonówka... Z niej to nawet nalewki o niskim woltażu bym nie robiła
Anastasia Windsachen pisze: 17 lip 2025, 22:30
Macie rację. Już najtańsza Dzikówka lepsza od Betonówki
Ożesz wy. Hańba wam, hańba! Zawiązany naprędce Komitet Obrony Betonówki wzywa do wycofania się z tych zbrodniczych deklaracji, albo polecą Koktajle Betonowa!
Każdy żesz wie że z alkoholi i wyrobów alkoholopodobnych Betonówka stoi na najwyższym poziomie!
I w takich momentach właśnie dostrzegam
starego wiecznie młodego, dobrego Króla Joahima, któremu niegdyś pomagałem budować ten kraj. Możemy różnić się teraz w opiniach na temat wielu kwestii, ale obrona Betonówki, tak, Betonówki! Nie dzikówki żadnej czy innej jeleniowicy! Obrona Betonówki to rzecz chwalebna! Podstawą wszelkich cywilizacji na Voximie była, jest i będzie Betonówka! Pito ją za ZP! Pito ją za Novaka! Pili ją dzieli wojacy obu stron w wojnie voxlandzko-westlandzkiej! Pili ją w Komisji Opylenia Marsylii, za Cesarstwa Insulii, za TRANSnordaty i znów za Cesarza Harlina w Insulii! I piją ją teraz! Po obu stronach muru! Bo Betonówka jednoczy Voximę! Betonówka to nie tylko trunek, to też dowód osiągów przeszłości, dobrobytu w teraźniejszości i nadziei na lepszą przyszłość! Betonówka to dowód! Dowód, że i my, i oni jesteśmy ludźmi! I możemy jak ludzie się dogadać! Tym jest Betonówka! Była wszędzie przy ważnych wydarzeniach i jestem pewien, że gdybyśmy Bolesław czy ja mieli się spotkać z Królem Joahimem II na popijawie jak za dawnych czasów - to pilibyśmy Betonówkę właśnie! Ot co! I tego się zamazać nie da! Można zamazać historię i zmienić tożsamość, co jest wyryte w kamieniu, można usunąć wraz z kamieniem! Ale Betonówki usunąć nie można! I to jest właśnie piękne. Dlatego też dziękuję za tą obronę Betonówki, królu voxlandzki. Bardzo dziękuję.