Strona Voxlandu

Voxland Tekniker Servic (VTS, mw. Voxlandzka Służba Techniczna VST) - instytucja publiczna odpowiedzialna za rozwój technologiczny Królestwa, dbanie o jego środowisko informatyczne, rozwiązywanie problemów technicznych oraz obsługę STEMPLA.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Strona Voxlandu

Post autor: Anastasia Windsachen »

Obrazek
W trakcie tworzenia jest nareszcie strona Voxlandu, szablon można podejrzeć tutaj -> https://voxland.org.pl Każdą propozycję informacji, które warto dołączyć rozpatrzę. Na pewno nasz ustrój, stolica i jej mapka oraz rejestr działek, spis władz, historię i geografię.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Strona Voxlandu

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Obrazek
(Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.)
Anastasia Windsachen pisze: 17 paź 2023, 19:33 Każdą propozycję informacji, które warto dołączyć rozpatrzę. Na pewno nasz ustrój, stolica i jej mapka oraz rejestr działek, spis władz, historię i geografię.
Jak będzie nam się nudzić to Można dać jeszcze ewentualnie dać jakieś podstawowe informacje o VHS i o Księstwach (choć co do tego drugiego jestem nieco mniej przekonany).
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 17 paź 2023, 21:33 (...) o Księstwach (choć co do tego drugiego jestem nieco mniej przekonany).
No to byłoby trochę pracy i opracowania bo jak geografię jakoś mamy i Księstwo Drawskie, tak resztę...

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Strona główna skończona (prawie bo dodane jeszcze będą odnośniki do stron, ale najpierw trzeba je wypełnić treścią). Można oglądać, uważam że chyba jak na stronę, która ma być w większości informacyjną to spełnia zadanie. Oczywiście z racji, że to Wordpress to można będzie pozwolić sobie na publikację artykułów gdyby się pokusić o ładne wydanie.

Tutaj właśnie mam teraz myśl - jak z dostępem i w ogóle czy nam to tak potrzebne? Jeśli miałabym mówić o dostępie to byłabym za po prostu przydzielaniem go osobom chętnym, publikującym w ramach czegoś. Po publikacji tekstu ogłaszałoby się to w wątku i w nim go jak coś komentowano bo właśnie tutaj moja obawa - systemy prasowe zwykle zabierają aktywność z forum. Ale czy nam to potrzebne - moja opinia, tak. Po prostu wygląda to profesjonalniej niż na forum. No i zawsze to ładny dodatek na stronę będącą wizytówką.

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Miło mi poinformować, że nasza strona została dzisiaj mocno ruszona. Zmieniono motyw (tak, po raz kolejny) i wizję ułożenia. Strony inne niż aktualności i główna nie są jeszcze zapełnione treścią, ale to akurat kwestia czasu. Swoją najważniejszą funkcję czyli bycie miejscem godnie nas reprezentującym i zawierającym najważniejsze informacje jest. Gdyby ktoś chciał zobaczyć, a nie chce mu się zjeżdżać do dołu -> https://voxland.org.pl

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

W ogóle na stronie chyba wypadałoby dać jakiegoś linka do systemu Citadenkartees ans Reisekartees. Jakaś nie wiem, lista wszystkich wydanych kart czy coś (z linkiem do panelu dla adminów najlepiej od razu).
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 02 lut 2024, 00:05 W ogóle na stronie chyba wypadałoby dać jakiegoś linka do systemu Citadenkartees ans Reisekartees. Jakaś nie wiem, lista wszystkich wydanych kart czy coś (z linkiem do panelu dla adminów najlepiej od razu).
Gut idea, ale bez linku do panelu (cooo prawda nie znają inni hasła, ale...). Link można umieścić w SuperTajnymDzialeDlaSuperUpoważnionychLudzi w skrócie STDDSUL

Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Joahim von Ribertrop pisze: 02 lut 2024, 00:05 W ogóle na stronie chyba wypadałoby dać jakiegoś linka do systemu Citadenkartees ans Reisekartees. Jakaś nie wiem, lista wszystkich wydanych kart czy coś (z linkiem do panelu dla adminów najlepiej od razu).
Citadenkartees ans Reisekartees, jestem zaciekawiony, poproszę link 🫣♥️
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 03 lut 2024, 23:31
Citadenkartees ans Reisekartees, jestem zaciekawiony, poproszę link 🫣♥️
viewtopic.php?t=584 - wnioski
viewtopic.php?t=583 - instrukcja
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

VOXLAND TEKNIKER SERVIC KOMMUNIKAT
ws. strony Voxlandu

Drodzy Mili i Kochani,
jak wiadomo kobiety zmiennymi są. Strona Voxlandu, co prawda stoi, ale... nie zadowala mnie jednak. Nie spełnia oczekiwań wizualnych i dlatego na ten czas prace nad obecną zostają wstrzymane, zaś pod adresem gov.voxland.org.pl rozpoczną się prace nad nową, z palca pisaną witryną. W planach:
  • Strona główna z sekcją ostatnich wątków na forum (max 10 postów) + na Pollinie (tutaj zaciąganie z Nowin);
  • Odnośniki do najważniejszych informacji:
    • System polityczny i ustrój;
    • Siły zbrojne;
    • Władze - tutaj po pierwsze spis + linki do krótkich biografii najpewniej;
    • Historia;
    • Geografia;
    • Monitor Voxlandzki;
    • Być może Voxland Futurystyczny
  • Pozostaną aktualności z WP (wygląd strony będzie się różnił, ale nie oczekujmy za wiele, ja i PHP się nie lubimy);
  • W samym MV:
    • Wykaz kategorii;
    • Wykaz ostatnich 10 najnowszych aktów;
    • Logowanie przez Stempla dla osób uprawnionych by dodać akty
  • Logowanie przez konto w Stemplu by móc mieć dzwoneczek na stronie głównej z powiadomienia z forów + odnośnik do własnego konta w MBP i ŚZF

ODPOWIEDZ

Wróć do „Voxland Tekniker Servic”