Pałac Królewski

Stolica Królestwa Voxlandu i jego główny ośrodek kulturalny oraz naukowy, to tutaj znajdziesz najważniejsze budynki w Królestwie, słynne turystyczne szlaki czy miejsca architekturalnego zachwytu. Również tutaj masz największą szansę na spotkanie, któregoś z członków Rodziny Królewskiej!

Moderator: Lord/Lady af di KCV

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Pałac Królewski

Post autor: Kristof I »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Fatima Chojnacka pisze: 10 lut 2024, 20:33
Kobieta wyraźnie uśmiechnęła się, gdy obok pojawił się JKW Krzysztof. Po miłym i uprzejmy przywitaniu, zgodziła się następnie zatańczyć.
– Dawno nie widzieliśmy się w takich okolicznościach. Cieszę się, że to nastąpiło. Mam nadzieję, że następnym razem zatańczymy na bankiecie w Sarmacji.
Odparła z pewnością w głosie i uśmiechem. Następnie skierowali się na środek sali i rozpoczęli taniec.
- Również mam taką nadzieję. Powiedział kiedy zaczynał taniec z Księżną.
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika
Sophie Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Sophie »

Sophie nadal siedziała przy stole i przyglądała się gościom ze swojego miejsca. W międzyczasie popijała wodą niedawno przełknięte potrawy. Kobieta ucieszyła się, gdy zebrani zaczęli wychodzić do tańca, ona jednak nie miała ochoty robić tego samego.
/-/Sophie Sussane Cargalho Windsachen
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Dawno nie tańczyła, a zwłaszcza z @Arkadiusz Maksymilian. Szczerze mówiąc nawet nie pamiętała kiedy był ostatni raz. Ale gdy okazja sama puka do drzwi to nie mówi się jej nie. Odłożyła kieliszek z resztką wina na stolik i ruszyła do tańca. Tu nie było miejsca na spokojne czy eleganckie tańce. Na dźwięk skrzypek, wiolonczeli i długo by jeszcze wymieniać czego. Teraz był czas i miejsce na ruchliwy i pełen werwy taniec. Niektórzy ze zdziwieniem patrzyli na książęco-królewską parę, która tańczyła dynamicznie jak kiedyś. Mówią, że taniec to walka o dominację, czy tutaj też tak było? To pozostaje świadkom do oceny...
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Arkadiusz Maksymilian

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Arkadiusz Maksymilian »

DJ szybko zmieniał utwory i piosenka do której pląsali Książę i Królowa skończyła się. Wtedy na parkiecie gościła inna melodia, a Arkadiusz Maksymilian postanowił wykorzystać ją do rozmowy z @Krzysztof Windsor, który stał z boku popijając wino.

— Dobry wieczór ponownie – rzekł monarcha wyciągając w geście poczęstunku paczkę papierosów. — Czy jutro też przewidujecie takie show? – spytał z uśmiechem.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

@Krzysztof Windsor ku zaskoczeniu wszystkich usiadł przy stojącym w rogu fortepianie, wcześniej prosząc DJ-a o ściszenie muzyki i skierowanie światła na niego. Wszyscy patrzyli z zaciekawieniem i czekali na zbliżający się pokaz muzyki klasycznej. Ku zdziwieniu wszystkich najpierw rozległ się śpiew Konigprinsa, a następnie jak tylko zaczął uderzać w klawisze, obok niego zjawili się członkowie wojskowej orkiestry wyposażeni w perkusję i gitarę elektryczną. Tego nie spodziewał się nikt, ale nikt też nie narzekał. Tańce się tylko rozkręcały!
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2024, 20:53 przez Kristof I, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arkadiusz Maksymilian

Przynależności

ODZNACZENIA

— Przepraszam, zaraz odpowiem… – rzucił Książę Koronny i zaraz znalazł się na scenie dając artystyczny popis. Książę z dwoma kieliszkami w ręku – jego i swoim – został i wpatrywał się w wykon Księcia. Wykon — doskonały, a przede wszystkim… tak, taneczny! Nie patrząc długo, odłożył kieliszki i chwycił do tańca jedną z goszczących kobiet i rock and roll – zatriumfował!
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Arkadiusz Maksymilian pisze: 10 lut 2024, 20:52
— Przepraszam, zaraz odpowiem… – rzucił Książę Koronny i zaraz znalazł się na scenie dając artystyczny popis. Książę z dwoma kieliszkami w ręku – jego i swoim – został i wpatrywał się w wykon Księcia. Wykon — doskonały, a przede wszystkim… tak, taneczny! Nie patrząc długo, odłożył kieliszki i chwycił do tańca jedną z goszczących kobiet i rock and roll – zatriumfował!
Po wykonie Krzysztof zebrał się s powrotem do Księcia Arkadiusza.
- Jak oceniasz?- zaśmiał się lekko.
-A odpowiadając, jutro nie mniej rozrywkowo, aczkolwiek w operze, ale przed nią zapraszamy na małe co nieco po polowaniu!

Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Chojnacka »

– Bardzo utalentowany jest Waszej Mości syn. Gratuluję.
Stwierdziła z pełną powagą i delikatnym uśmiechem, gdy podeszła do JKM @Anastasia Windsachen.
– Chciałam jeszcze raz podziękować za całą organizację tej pięknej wizyty i bankiet. Mam nadzieję, że wkrótce razem z Księciem odwdzięczymy się podczas Waszej wizyty u nas. Również dziękuję za obraz. Myślę, że wystawię go za jakiś czas w mojej galerii. Żal nie pochwalić się takim dziełem.
Następnie zaczepiła kelnera, który szedł akurat z tacą. Wzięła dwa kieliszki i podziękowała. Podała jeden kobiecie.
– Za udaną wizytę.
( — ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkadiusz Maksymilian

Przynależności

ODZNACZENIA

Książę pocałował dłoń kobiety dziękując jej za taniec oraz powrócił do rozmowy z Księciem Koronnym.

— Nie wiedziałem, że tak potrafisz! – odrzekł z radością w głosie ocierając pot z czoła po szalonym tańcu: — Gratuluję! Kiedy się nauczyłeś grać na fortepianie? – spytał.
— W Sarmacji! Umiem też na gitarze – wykrzyknął Książę Koronny i powziął kieliszek wina.
— Ja jedyne na czym mogę zagrać to na grzechotce – zarzucił śmiechem, lecz Krzysztof Windsor-Windsachen zamyślił się i odrzekł: — Chyba mam pomysł... – po czym szepnął Jego Mości coś do ucha. — Róbmy to – rzekł Arkadiusz Maksymilian z szerokim uśmiechem.

Nie minęła minuta nim Książę Sarmacji i Książę Koronny Voxlandu znaleźli się na jednej scenie. Raz, dwa, trzy… Arkadiusz na grzechotce, a Krzysztof na gitarze.
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Książęcy duet wprawił w ruch cały parkiet, który już chciał schodzić odpocząć, jednak tego nie było można ominąć! Pary na parkiecie szalały, a na koniec nagrodziły duet gromkimi brawami.

-Kurczeee, to było dobre!- wykrzyknął do Arkadiusza Krzysztof przebijając się przez brawa.
-Myślę, że musisz się nauczyć na czymś grać, to nie trudne, a masz wyczucie rytmu. - dodał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koniglich Citad af Vox”