Ostatni post z poprzedniej strony:
Można zawsze jeśli Królowa ma małżonka, właśnie wtedy obsadzić go na tym urzędzie, w przypadku braku takiego to Arcybiskup ma prawo do obsadzenia urzędu.Anastasia Windsachen pisze: 18 sty 2023, 19:00W takim razie trzeba by zadbać by w Voxlandzie, jak coś był zawsze jeden ksiądz więcej. Jeśli wiązać tytuł Biskupa z tytułem Króla to w taki sposób, że jedyną możliwością by ponownie nim być to albo znów panować, albo zostać wybranym przez Królową Voxlandu na doradcę, a co za tym idzie Biskupa Vox. A kto lepiej się będzie sprawować w takiej roli jeśli nie Voxlandczyk?Krzysztof Windsor pisze: 18 sty 2023, 18:55Hmmmm... W sumie to jest dość dobry pomysł.piwski pisze: 16 sty 2023, 18:50Biskupek/Biskupiń/Biskupesss nie mamy w KPP, ale myślę, że wtedy Królowa Voxlandu mogłaby liczyć choćby na tytuł Obrończyni Wiary, na jakiś głos doradczy w kierowaniu Diecezją Voxlandzką, udział w pracach Kurii Osieckiej itd.
Tutaj również pojawia się moje pytanie czy KPP planuje np. misje? Wtedy takiego misjonarza można by zasymilować, co oczywiście mi się uśmiecha...