Centralske Sportkomit af Voxland (m.w. Centralny Komitet Sportowy Voxlandu) - organizacja odpowiedzialna za patronat oraz zarząd nad oficjalnymi wydarzeniami sportowymi mającymi miejsce w Królestwie Voxlandu. Jest organem posiadającym największy udział w Voxlandzkich Reprezentacjach, będąc tym samym ośrodkiem decyzyjnym dla nich. Wydaje certyfikaty dla osób chcących reprezentować Voxland w zawodach międzynarodowych.
Sophie pisze: 26 lis 2022, 14:52
Mam pewien pomysł, można by połączyć to z MBP, ceny zawodników trzebaby ustalić tak, aby to było uczciwe, a same kluby miałyby konta instytucji prywatnej. W ten sposób można połączyć funkcjonalność MBP z ligą.
Miałoby to sens bo i sponsorzy by mogli istnieć. Sponsorowanie pucharów etc. Wszelkie nagrody w zawodach można by przekładać na np. trening zawodników czy coś
Plan mam taki:
1. Tworzymy konto Voxlandzkiej Federacji Hokejowej
2. Pieniądze wydawane przez kluby trafiają fo VFH
3. Na koniec każdego sezonu VFH wypłaca nagrody klubom
Tworzy nam się taki zamknięty obieg. Sponsorzy oczywiście też mile widziany, wtedy pieniądze z zewnątrz trafią do ligii.
Dobry plan bo rozwiązuje problem, który przez chwilę miałam czyli skąd pieniądze na zabawę. No i też bardzo dobrze bo kolejna inicjatywa do wydawania pieniędzy i ich krążenia
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Miałoby to sens bo i sponsorzy by mogli istnieć. Sponsorowanie pucharów etc. Wszelkie nagrody w zawodach można by przekładać na np. trening zawodników czy coś
Plan mam taki:
1. Tworzymy konto Voxlandzkiej Federacji Hokejowej
2. Pieniądze wydawane przez kluby trafiają fo VFH
3. Na koniec każdego sezonu VFH wypłaca nagrody klubom
Tworzy nam się taki zamknięty obieg. Sponsorzy oczywiście też mile widziany, wtedy pieniądze z zewnątrz trafią do ligii.
Dobry plan bo rozwiązuje problem, który przez chwilę miałam czyli skąd pieniądze na zabawę. No i też bardzo dobrze bo kolejna inicjatywa do wydawania pieniędzy i ich krążenia
W tym wypadku oczywiście sama Federacja mogłaby czerpać zyski. Ogl hokej stanoe się bardziej wciągający. Sponsorzy będą chcieli mieć swoje loga na strojach, a sami hokeiści staną się czołowymi celebrytami Voxlandu. Można też dać budowanie stadionów lodowisk. Odbywałoby się to automatycznie przez skrypt, ale sam wgląd na stadion lodowisko byłby z forum.
Wundebar idea i aż mnie korci by mapkę wrzuconą w jednym z wątków wrzucić na stronę podobnie, jak to ma miejsce w Leocji. To tak w kontekście stolicy gdzie już istnieje główne lodowisko, powiedziałabym "narodowe". Natomiast budowa lodowisk w systemie - oj tak, bardzo tak. Budowa i jeśli to nie byłaby nadmierna komplikacja - jakieś remonty, unowocześnienia...
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Anastasia Windsachen pisze: 26 lis 2022, 18:25
Wundebar idea i aż mnie korci by mapkę wrzuconą w jednym z wątków wrzucić na stronę podobnie, jak to ma miejsce w Leocji. To tak w kontekście stolicy gdzie już istnieje główne lodowisko, powiedziałabym "narodowe". Natomiast budowa lodowisk w systemie - oj tak, bardzo tak. Budowa i jeśli to nie byłaby nadmierna komplikacja - jakieś remonty, unowocześnienia...
Można by zrobić tak:
Ukepszenia lodowiska:
1. Miejsca dla widowni
2. Miejsca reklamowe
3. Konstrukcja
Koszty utrzymania:
Im lepsza konstrukcja, tym niższe (bo żadziej trzeba remontować)
Im więcej miejsc, tym większa (bo trzeba wymieniać krzesełka)
Miejsca reklamowe nie zmieniają
Mapkę oczywiście można zrobić, ale jeśli chcielibyśmy interaktywną, to przydałaby się pomoc (patrzy ma Helwetyk ).
Można by zrobić tak:
Ukepszenia lodowiska:
1. Miejsca dla widowni
2. Miejsca reklamowe
3. Konstrukcja
Koszty utrzymania:
Mapkę oczywiście można zrobić, ale jeśli chcielibyśmy interaktywną, to przydałaby się pomoc (patrzy ma @Helwetyk ).
A to akurat nie on autorem jej, ale z tego, co moja szybka wycieczka po YT wykazała, nie jest to nader trudne przedsięwzięcie. Bardziej czasochłonne. Chyba że łączenia danych z bazą to khem...
Można by zrobić tak:
Ukepszenia lodowiska:
1. Miejsca dla widowni
2. Miejsca reklamowe
3. Konstrukcja
Koszty utrzymania:
Mapkę oczywiście można zrobić, ale jeśli chcielibyśmy interaktywną, to przydałaby się pomoc (patrzy ma @Helwetyk ).
A to akurat nie on autorem jej, ale z tego, co moja szybka wycieczka po YT wykazała, nie jest to nader trudne przedsięwzięcie. Bardziej czasochłonne. Chyba że łączenia danych z bazą to khem...
Nie no łączenia są proste, jeśli masz zamysł jak to zrobić, to chętnie się twgo podejme, ale to po skończeniu samego systemu menedżera hokejowego, jako feature
Tak tak, ja siądę na dniach do pisania frontu dla menadżera bo dokańczam stronę rodzinną (nudne wypełnianie treścią). Potem, jak wszystko się pokończy to można, jak najbardziej taką ładną mapkę wykonać.
Ok, więc sprężam cztery litery. Potrzeba głównej, tabeli ligi, profilu drużyny, składu drużyny... coś jeszcze?
Anastasia Windsachen pisze: 26 lis 2022, 21:58
Ok, więc sprężam cztery litery. Potrzeba głównej, tabeli ligi, profilu drużyny, składu drużyny... coś jeszcze?
Logowanie, rejestracja, transfery, taktyka, mecz, lodowisko i ulepszenia i to chyba(?) Wszystko
Lodowisko i ulepszenia na osobnej? Ja myślałam jakoś, że jest profil i w nim opcja wybudowania lodowiska, które zamienia się na ulepszanie