OS 0 (Prolog): Hergen - Port

Sportowa impreza, podczas której kierowcy ze wszystkich stron Pollinu zmierzyli się ze sobą na trasie pełnej niebezpieczeństw, które czekały na nich w Górach Zimowych. Ostatni rajd RMAW w 2024 roku.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

OS 0 (Prolog): Hergen - Port

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

2. Voxlandische Rallye 1924
2. Rajd Voxlandu1924 / 2024

Dzień I
Prolog w Hergen
🚥

13 grudnia 1924 (2024) roku. godzina 21:00

Obrazek
Prolog - Hergen Port:
Hergen to mała miejscowość położona na zachodnim wybrzeżu Voximy. Mimo swoich małych rozmiarów ma ona duże znaczenie dla regionu. Port znajdujący się tutaj jest największym w rejonie, obsługuje dostawy do i z Auguenay, Królewskiego Miasta Vox czy kopalni położonych na południowym skraju Gór Zimowych. To właśnie w nim swoje zmagania w ramach II Rajdu Voxlandu rozpoczną kierowcy ze wszystkich stron Pollinu. Przed nimi rajd, który odbiega od innych poziomem trudności i będzie prześladować ich w koszmarach. Wąskie górskie drogi, strome ściany ostrych zakrętów, oblodzone odcinki, dzikie zwierzęta oraz inne niespodziewane i niebezpieczne momenty...

Po 14 miesiącach wracamy na voxlandzkie ziemie by zmierzyć się podczas Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier. Tym razem jednak trasa, która stoi przed zawodnikami nie jest tak urokliwa jak ostatnia. Nie należy też do bezpiecznych i łatwych. Choć natura pewnie nie raz zachwyci kierowców, to może ona tak samo zdradziecko wbić nóż w plecy dosłownie rzucając kłody pod koła. Góry Zimowe o tej porze roku są jeszcze bardziej niebezpieczne niż zwykle. Wąskie, żwirowe lub ziemiste drogi są oblodzone, momentami kruche, a także gwałtownie skręcające. W tym rajdzie ważniejsze od prędkości będzie posiadanie oczu dookoła głowy by wyjść z niego w całości...

Autor: HM Anastasia WvR

Kierowcy, jak przed każdym rajdem ustawili się szeregu, niczym żołnierze-jeden przy drugim. Teraz byli już gotowi do prezentacji.
Wtem rozbrzmiał z głośników głos spikera:
-Szanowni Państwo, proszę o powstanie. Hymn Królestwa Voxlandu..

"Tu pojawi się tekst powitalny"

Zapraszam wszystkich na DRUGI RAJD VOXLANDU!

W voxlandzkim rajdzie nie może zabraknąć charakterystycznego i zarazem tradycyjnego zawołania na starcie: „Pass auf, dass du nicht verschläfst! Drei...zwei...eins...Los! (pol. Uważaj byś nie zaspał! Trzy…dwa…jeden… Start!)

Łącznie do pokonania były 52 km.

---------

UWAGA: W 2.VOXLANDISCHE RALLYE 1924 NIE MA PUNKTU STARTOWEGO! ROZGRYWANY JEST ZA TO PROLOG - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE...

Prolog - Straty Czasowe nie są naliczane jak na Odcinkach Specjalnych.

UWAGA: Podczas tego odcinka możesz użyć następujących kodów lub grafik:

Obrazek Obrazek Obrazek

Premie Czasowe (prolog)
1miejsce: -3min.
2miejsce: -2min.
3miejsce: -1 min.

Serdeczne podziękowania dla mecenasów tego wydarzenia:

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: OS 0 (Prolog): Hergen - Port

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Korona życzy wszystkim powodzenia! Niech Max Verstappen będzie z wami!
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Prokrustes
Kontakt:

ODZNACZENIA

Post autor: Prokrustes »

Jedziem
(-) Prokrustir I Siwy,
Król Gamellandu

https://wikingowie.org
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Helwetyk »

Dobry wieczór!
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Alfred Fabian »

Jestem!
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Franklin Garamond »

Pozdrawiam Organizatorów!
Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Orjon Surma Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Orjon Surma »

Dobry wieczór.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

I raz, i dwa, i trzy... startujemy!
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Poranek w Porcie Hergen był chłodny, a w powietrzu unosił się zapach soli i ropy. Na horyzoncie majaczyły smukłe maszty żaglowców, które zdawały się spoglądać na nas z pogardą, jakby chciały przypomnieć, że ich epoka jeszcze nie przeminęła. Ale ja miałem w głowie tylko jedno – prolog do 2. Rajdu Voxlandu.

Ebe Eg01st z numerem startowym "0", moje oczko w głowie, czekał w hali, lśniąc w świetle poranka. Była to maszyna, której nie mógłbym nazwać inaczej jak technologicznym cudem. EspaGrün stworzył coś, co budziło respekt – ten pojazd nie tylko wyglądał jak manifest przyszłości, ale również brzmiał jak ryk lwa. Przez całą noc pracowałem z zespołem, sprawdzając po kolei każdy mechanizm: od ciasno dopasowanego napędu po delikatnie kalibrowane zawory paliwowe. Nic nie mogło zostać pozostawione przypadkowi.

Przygotowania do prologu były niemal rytuałem. Zanim jeszcze wsiadłem do auta, upewniłem się, że każda śrubka, każda sekcja lakieru jest dokładnie tam, gdzie powinna być.
Zespół EspaGrün zadbał o to, by maszyna była idealnie dostrojona do szybkich, wymagających nawrotów w ciasnych uliczkach portowego miasta. Przed startem kilka razy zamknąłem oczy i wyobraziłem sobie trasę: brukowane drogi, tłumy widzów i echo klaksonów odbijające się od kamienic. To była moja scena.

Kiedy nadeszła chwila startu, poczułem, jak adrenalina przepływa przez moje ciało niczym prąd. Silnik Ebe Eg01st zaryczał jak nigdy wcześniej, a ja, ściskając kierownicę, poczułem, że stajemy się jednością – maszyna i człowiek, gotowi zmierzyć się z każdym zakrętem, każdą nierównością.

Prolog w Porcie Hergen to była tylko rozgrzewka, ale ja wiedziałem, że jeśli nie zdobędę przewagi już teraz, cała reszta rajdu może okazać się drogą przez mękę. Wcisnąłem pedał gazu do oporu i usłyszałem, jak tłum wiwatuje. Rajd się rozpoczął, a ja byłem gotów dać z siebie wszystko.

P.S. @AF de Espada trzymaj się! Trzymamy kciuki za powrót do zdrowia!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Robert Drenin »

Jestem!
ODPOWIEDZ

Wróć do „II Rajd Voxlandu”