Ostatni post z poprzedniej strony:
Zawsze możemy z @Kamiljan de Harlin zapytać u nas w FN może się ktoś znajdzie albo żeby specjalnie dalej nie szukać może Hawiland? Grają już w MUP więc ktoś od nich już jest zaznajomiony.Liga Nordaty - sprawy organizacyjne
- AF de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Pavel van der Gibson • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Re: Liga Nordaty - sprawy organizacyjne
Czy mamy przewidziane jakieś nagrody za zajęte miejsca?
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Nagrody mikronacyjnie rzeczowe oraz z racji, że w sumie liga nie ma konta w MBP to w tym sezonie zasponsoruje je Voxland. Natomiast dobrze, że temat wypływa, ponieważ może warto porozmawiać o koncie ligi i wpłatach na nie...Pavel van der Gibson pisze: 22 sie 2024, 12:46 Czy mamy przewidziane jakieś nagrody za zajęte miejsca?
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Jacyś sponsorzy by się może znaleźli, w końcu parę krajów ma w lidze swoich przedstawicieli.
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Sponsorzy tak, umieściłoby się ich na koszulkach, ale oprócz tego poważnie myślę czy składki nie byłyby dobrym krokiem. W realu ostatecznie chyba też się jakieś odprowadza?Pavel van der Gibson pisze: 22 sie 2024, 18:39 Jacyś sponsorzy by się może znaleźli, w końcu parę krajów ma w lidze swoich przedstawicieli.
Byłoby super. Ja zaś poruszyłam temat w Bastionie (Nowa Orda, Anxi, chętni ogólnie)AF de Espada pisze: 22 sie 2024, 09:57 Zawsze możemy z @Kamiljan de Harlin zapytać u nas w FN może się ktoś znajdzie albo żeby specjalnie dalej nie szukać może Hawiland? Grają już w MUP więc ktoś od nich już jest zaznajomiony.

-
Przynależności
ODZNACZENIA
W realu to nie bardzo. Ale ogólnie składki to średnio, bo to trochę jak płacenie żeby grać w lidze, a nie do tego dążymy.Anastasia Windsachen pisze: 22 sie 2024, 23:16Sponsorzy tak, umieściłoby się ich na koszulkach, ale oprócz tego poważnie myślę czy składki nie byłyby dobrym krokiem. W realu ostatecznie chyba też się jakieś odprowadza?Pavel van der Gibson pisze: 22 sie 2024, 18:39 Jacyś sponsorzy by się może znaleźli, w końcu parę krajów ma w lidze swoich przedstawicieli.
-
Przynależności
ODZNACZENIA
A ok. Wyszłam z tym pomysłem, bo myślałam, że w realu jest coś takiego. W takim razie oprzemy się na sponsorach.Pavel van der Gibson pisze: 22 sie 2024, 23:31W realu to nie bardzo. Ale ogólnie składki to średnio, bo to trochę jak płacenie żeby grać w lidze, a nie do tego dążymy.Anastasia Windsachen pisze: 22 sie 2024, 23:16Sponsorzy tak, umieściłoby się ich na koszulkach, ale oprócz tego poważnie myślę czy składki nie byłyby dobrym krokiem. W realu ostatecznie chyba też się jakieś odprowadza?Pavel van der Gibson pisze: 22 sie 2024, 18:39 Jacyś sponsorzy by się może znaleźli, w końcu parę krajów ma w lidze swoich przedstawicieli.
Nowa kwestia to data startu. Myślę, że czas ustalić sobie okres, który musi minąć pomiędzy jednym sezonem, a drugim. Czy to np. mają być 2 tygodnie, czy 3, czy mniej, czy więcej.

- Kamiljan de Harlin • Stempel
- Kontakt:
3 tygodnie przerwy będą optymalnym czasem, ażeby znaleźć nowe drużyny i ustalić zasady funkcjonowania nowego sezonu.
Ze swojej strony deklaruję, że mam dwie firmy, które chcą zostać sponsorami Ligi.
W Hawilandzie sytuacja jest niepewna, bo dalej nie poradzili sobie z atakiem botów.
Ze swojej strony deklaruję, że mam dwie firmy, które chcą zostać sponsorami Ligi.
W Hawilandzie sytuacja jest niepewna, bo dalej nie poradzili sobie z atakiem botów.

Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Andrzej Ordyński chce założyć u nas drużynę. Więc w razie czego mamy ósemkę. Ale jeżeli będzie ktoś chętny to niech dołącza.

-
Przynależności
ODZNACZENIA
Podaję id ligi dla chętnych: http://www.xperteleven.com/?lid=462482
Proszę zgłaszać tutaj w wątku fakt próby dołączenia razem z nickiem w x11 bym wiedziała kto jest kto. Oprócz tego skoro oficjalnie II Sezon za nami (podsumowanie pojawi się dzisiaj w godzinach normalnych) to czas przejść do ustaleń.
1. Przerwa między sezonami.
Do wyboru mamy 2 lub 3 tygodnie przerwy, które pozwolą na treningi, mecze towarzyskie, przetasowania kadrowe, ale i w razie czego dołączenie nowych drużyn i ich przygotowanie do kolejnego sezonu. W ankiecie proszę o wskazanie opcji, która Wam najbardziej odpowiada.
2. Sponsoring ligi.
Czy ustalamy sztywne kwoty, do jakiego poziomu wsparcia dążymy, czy przewidujemy wprowadzenie realnych nagród za zwycięstwo w pucharze, czy państwa, z których pochodzą drużyny powinny również dokładać lekki sponsoring? Tutaj proszę o dyskusję.
3. Zmiany w rozgrywkach.
Czy czujecie potrzebę zmiany np. terminów, jakichś zasad dot. transferów? Dodatkowo kiedy najlepiej pasuje Wam puchar? Czy tak jak w tym sezonie w ostatnim możliwym terminie by koniec ligi zbiegał się z jego finałem?
4. Zarząd.
Czy macie jakieś oczekiwania wobec zarządu (samozwańczo wciąż ja)? Czy chcecie jakichś zmian? Czy ktoś jest chętny na pomocnika w lidze?
5. Ogólnie.
Jakie macie pomysły dla ligi? Co dodać, co polepszyć, co zmienić?
6. Kwestia notek prasowych.
Czy jesteście w stanie je publikować zarówno na swoim forum, jak i na voxlandzkim, które niepisanie stanowi centrum ligi? Czy jesteście za tym by aktywność na tym polu wynagradzać ze środków ligi w postaci kwoty zależnej od jej stopnia?
@Menadżer
Proszę zgłaszać tutaj w wątku fakt próby dołączenia razem z nickiem w x11 bym wiedziała kto jest kto. Oprócz tego skoro oficjalnie II Sezon za nami (podsumowanie pojawi się dzisiaj w godzinach normalnych) to czas przejść do ustaleń.
1. Przerwa między sezonami.
Do wyboru mamy 2 lub 3 tygodnie przerwy, które pozwolą na treningi, mecze towarzyskie, przetasowania kadrowe, ale i w razie czego dołączenie nowych drużyn i ich przygotowanie do kolejnego sezonu. W ankiecie proszę o wskazanie opcji, która Wam najbardziej odpowiada.
2. Sponsoring ligi.
Czy ustalamy sztywne kwoty, do jakiego poziomu wsparcia dążymy, czy przewidujemy wprowadzenie realnych nagród za zwycięstwo w pucharze, czy państwa, z których pochodzą drużyny powinny również dokładać lekki sponsoring? Tutaj proszę o dyskusję.
3. Zmiany w rozgrywkach.
Czy czujecie potrzebę zmiany np. terminów, jakichś zasad dot. transferów? Dodatkowo kiedy najlepiej pasuje Wam puchar? Czy tak jak w tym sezonie w ostatnim możliwym terminie by koniec ligi zbiegał się z jego finałem?
4. Zarząd.
Czy macie jakieś oczekiwania wobec zarządu (samozwańczo wciąż ja)? Czy chcecie jakichś zmian? Czy ktoś jest chętny na pomocnika w lidze?
5. Ogólnie.
Jakie macie pomysły dla ligi? Co dodać, co polepszyć, co zmienić?
6. Kwestia notek prasowych.
Czy jesteście w stanie je publikować zarówno na swoim forum, jak i na voxlandzkim, które niepisanie stanowi centrum ligi? Czy jesteście za tym by aktywność na tym polu wynagradzać ze środków ligi w postaci kwoty zależnej od jej stopnia?
@Menadżer

-
Przynależności
ODZNACZENIA
Co do sponsoringu, to można ustalić jakąś kwotę minimum dla sponsorów, a nagrody w zależności od tego ile się zbierze. Np. w MLK mam ustalone procentowo, które miejsce ile dostanie. Uderzyłbym do państw, które mają swoje drużyny jako pierwszych, potem do firm.
Nagrody za notatki mogą ewentualnie być, ale jakieś małe i uznaniowe od zarządu, żeby nie zachęcać do spamu. Może zrobić spis miejsc, w których każda drużyna ma swój wątek (jeśli w ogóle ma) na różnych forach.
Reszta raczej bez zmian.
Nagrody za notatki mogą ewentualnie być, ale jakieś małe i uznaniowe od zarządu, żeby nie zachęcać do spamu. Może zrobić spis miejsc, w których każda drużyna ma swój wątek (jeśli w ogóle ma) na różnych forach.
Reszta raczej bez zmian.