Obrazek

Good afternoon, Voxland!

Dział powitań. Przywitaj się i opowiedz nam trochę o sobie!
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Re: Good afternoon, Voxland!

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Harry Windsachen pisze: 20 cze 2024, 18:19 Pragnę pozostać przy nazwisku Windsachen, bo mi się bardzo podoba, a dla celów narracyjnych, proponuję, jeśli to oczywiście możliwe, żebym został młodszym bratem naszego Generalfieldmarschalla, gdyż mi daje takie założenie dość ciekawe pole narracyjne :))
Powiedzmy, że do czasu aż wykażecie się jakoś w działaniu na rzecz Królestwa to wstrzymajmy konie. Bycie synem następcy tronu lub Pary Królewskiej, w rodzie, który jest rozpoznawalny na Pollinie i ma dobrą renomę, powinno przychodzić z rozwagą. Dlatego na ten moment zalecałabym przybrać inne, ale z niemiecka brzmiące nazwisko by nie wprowadzać w błąd opinii publicznej.

Pobocznie mówiąc, możemy raczej zapomnieć o scenariuszu kolejnego dziecka Pary Królewskiej, bardziej przydałby się dziedzic. Ale jeszcze bardziej i mówię to już jako regencyjna głowa państwa, przydałby się nam obywatel niepowiązany z Domem Królewskim i samą rodziną. Brak takiego rozwiązania powoduje, że chociażby nasza częściowa demokracja, którą dajemy poprzez Akt Królewski nie może być wprowadzona. Co najmniej 6 obywateli musi być aktywnymi, a 4 z nich nie wchodzić w skład Rady Królewskiej i choć nie jest to wpisane w Akt to umownie również nie mogą oni być członkami Rodziny Królewskiej, aby Parlament mógł zacząć funkcjonować. Na obecną chwilę z Wami, Herr @Travis von Heisenberg i Frau @Abrielle Novaroi, którzy mogą stać się obywatelami brakuje nam jednej osoby by zwołać Parlament.
Harry Windsachen pisze: 20 cze 2024, 18:19 Co do jakiejś akcji eksterminacji czy innej gwałtownej ewangelizacji, to chciałbym zauważyć, że w Konigreich af Voxland niewolnictwo zdaje się, zostało chyba zniesione, więc, jak jakieś Heart of Darkness mi tu się gdzieś zacznie organizować pod bokiem, czy wzrosną nagle w siłę jacyś fanatyczni ajatollahowie na mojej drodze, to trzeba będzie ich w ramach sprawiedliwego procesu osądzić i skazać, bo Voxland to państwo prawa, a nie krwawa satrapia.
Nie przypominam sobie byśmy cokolwiek znosili. Ale pamiętam na pewno, że jest to kolonia i niepisaną zasadą dajemy jej pewną dozę swobodności celem zachowania posłuszeństwa wobec nas. Oczywiście teraz sytuacja wymaga interwencji zbrojnej, ale zawsze przyda się jakiś marionetkowy ajatollah, który będzie działał na naszą korzyść.

(No i nie przesadzajmy z państwem prawa, ostatecznie to absolutystyczne Królestwo gdzie, co nie spisane nie jest Koronie zabronione)
(—) HM Queen af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Obrazek

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Harry Westdahl Stempel

OBYWATEL

Post autor: Harry Westdahl »

Bardzo mi miło, że padam ofiarą monarchii parlamentarnej :face_with_hearts:
Coś się wymyśli odnośnie nazwiska.
Niech będzie Westdahl. Imię zostanie takie samo.
Nie wiem czy nie spowoduje to kłopotów przy logowaniu...
btw Moja druga połówka jest Iranką,więc użyłem tego określenia w sposób zasłużenie mało przyjazny :wtf_deer:
btw 2 Nie mogę złożyć podania do VHS i wystąpić o Kartę Przybysza, ponieważ nie mam odpowiedniego dostępu do strefy wojskowej.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Harry Windsachen pisze: 20 cze 2024, 23:49 Nie wiem czy nie spowoduje to kłopotów przy logowaniu...
Nie powinno, ostatecznie to nie tylko zmiana nazwy konta użytkownika, ale i loginu
Harry Windsachen pisze: 20 cze 2024, 23:49 btw Moja druga połówka jest Iranką,więc użyłem tego określenia w sposób zasłużenie mało przyjazny :wtf_deer:
No po tej linii to jak najbardziej zrozumiałe i oczywiście mikronacyjnie nie będziemy stać przeciwko zwalczaniu fanatyków religijnych, a że Sambana jest islamska to pasuje też i narracja o wojnie z różnej maści ajatollahami.
Harry Windsachen pisze: 20 cze 2024, 23:49 btw 2 Nie mogę złożyć podania do VHS i wystąpić o Kartę Przybysza, ponieważ nie mam odpowiedniego dostępu do strefy wojskowej.
Hmm, dziwne... powinieneś móc z tego, co patrzę testując uprawnienia. Ale no i tak już masz obywatelstwo, więc sprawa się rozwiązuje samodzielnie. Ino zamiast Reisekarte to Citadenkarte teraz
(—) HM Queen af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Obrazek

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Harry Westdahl Stempel

OBYWATEL

Post autor: Harry Westdahl »

Jawohl! Za moment spróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przejście graniczne”