Waluta - temat ważny i pilny!

Plotki, ploteczki, plotunie, a oprócz nich najnowsze wiadomości zza granicy, dyskusje o przyszłości kraju, ogłoszenia... Po prostu nasza codzienność. Cóż więcej można powiedzieć? Wejdź i przekonaj się czym żyje Voxland!

Jaka nazwa waluty?

Czas głosowania minął 22 wrz 2023, 00:36

Suweren i penny/pen/pens
0
Brak głosów
Suweren i fening
0
Brak głosów
Suweren i denar
1
14%
Vox i drat
5
71%
Muszle i perły
1
14%

Liczba głosów: 7
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Waluta - temat ważny i pilny!

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Joahim von Ribertrop pisze: 19 lut 2024, 18:58
Anastasia Windsachen pisze: 19 lut 2024, 18:10 200 - i tutaj nie wiem co
Obiecałem Helwetykowi anime pannę i ma być anime panna.
Niechaj będzie i panna z anime, mi nie wadzi. Coś jak znani ludzie na funtach xD
Joahim von Ribertrop pisze: 19 lut 2024, 18:58
Anastasia Windsachen pisze: 19 lut 2024, 18:10 myślałam czy nie dałoby się naszego voxlandzkiego skarbnika wpisać
Nie jestem pewien jaki mamy lore dookoła MBP, ale czy różni skarbnicy by temu lore nie przeczyli...?

W sensie, MBP to jest chyba taki trochę Narodowy Bank Polski. NBP ma jednego skarbnika, nie ważne czy to Wielkopolska, Podlasie, Małopolska czy Mazowsze. I w MBP tak samo - jest jeden skarbnik nie ważne czy to Voxland, Sarmacja, Leocja czy Bialenia...
I tutaj też kompletnie nie wiem. Z rozmów kuluarowych pamiętam tylko tyle, że była chyba idea by system losowo dawał różne podpisy, ale był tylko jeden. Tu akurat potrzeba by głosu z samej góry
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Przedstawiam zaktualizowany portret na 5 voxów oraz resztę proponowanych. Pannę z anime to weź tu podrzuć @Joahim von Ribertrop. Jak wszystko nam spasuje to wyślę maila do @Helwetyk bo widzę realioza.

No i oczywiście do tego nowy, poprawiony herb.

A myślałam sobie teraz nad skarbnikiem... Wicie, na poziomie krajowym jeden skarbnik ma sens, ale w moim rozumieniu to MBP jest jedynie narracyjnie międzynarodowym systemem umożliwiającym przelewy międzykrajowe. Faktycznie wiemy, że jest tak, ale i jednak jest to cały system zarobkowy i podwalina dla wszelkich gospodarczych. Toteż IMO skarbnicy powinni być osobni dla każdego kraju jeśli te oczywiście tak jak z potwierdzeniami takich sobie wybiorą i wymagany podpis dostarczą. Zastanawiałabym się czy by nie wyróżnić nas pośród innych to nie poprosić o pieczątkę z voxlandzką nazwą zamiast tej w mowie wspólnej.

Jeżeli chodzi o mój portret... nie umiem się zdecydować, który więc rzucam do wyboru przez Was. Jako Was rozumiem w sumie wszystkich chętnych do podzielenia się swoim zdaniem :pixel_heart:.

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Anastasia Windsachen pisze: 03 mar 2024, 00:25 Pannę z anime to weź tu podrzuć @Joahim von Ribertrop.
Anastasia Windsachen pisze: 03 mar 2024, 00:25 A myślałam sobie teraz nad skarbnikiem... Wicie, na poziomie krajowym jeden skarbnik ma sens, ale w moim rozumieniu to MBP jest jedynie narracyjnie międzynarodowym systemem umożliwiającym przelewy międzykrajowe. Faktycznie wiemy, że jest tak, ale i jednak jest to cały system zarobkowy i podwalina dla wszelkich gospodarczych. Toteż IMO skarbnicy powinni być osobni dla każdego kraju jeśli te oczywiście tak jak z potwierdzeniami takich sobie wybiorą i wymagany podpis dostarczą.
A to trujcie dupę Helwetykowi, ja tam nie wiem jak to działa od strony technicznej i czy to jest w ogóle możliwe.
Anastasia Windsachen pisze: 03 mar 2024, 00:25 Zastanawiałabym się czy by nie wyróżnić nas pośród innych to nie poprosić o pieczątkę z voxlandzką nazwą zamiast tej w mowie wspólnej.
Pollin International Bank...?
Anastasia Windsachen pisze: 03 mar 2024, 00:25 Jeżeli chodzi o mój portret... nie umiem się zdecydować, który więc rzucam do wyboru przez Was. Jako Was rozumiem w sumie wszystkich chętnych do podzielenia się swoim zdaniem :pixel_heart:.
IMO ten czarno-biały.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

Joahim von Ribertrop pisze: 05 mar 2024, 23:42 Pollin International Bank...?
Hort sik gut an
Joahim von Ribertrop pisze: 05 mar 2024, 23:42 IMO ten czarno-biały.
Kurczę oba są bardzo ciekawe. Ale mnie bardziej podoba się kolorowe...
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Krzysztof Windsor pisze: 06 mar 2024, 22:01 Kurczę oba są bardzo ciekawe. Ale mnie bardziej podoba się kolorowe...
Po rozmowie z Helwetykiem, wiem że lepsze do obróbki będzie kolorowe. Druga sprawa - korony mają za małą rozdzielczość, trzeba poszukać ich w większych, a z tym może być trudno bo w sumie nie ma takich za wiele. Jeżeli by się nie znalazły to proponuję:
Gdzie lew byłby zamiast Pałacu Królewskiego jako symbol Rodziny Królewskiej.

Co zaś do podpisów - pełna swoboda, pomysł był ludzie dawali własne, ale nie dali, więc możemy wytyczyć ścieżkę. Nazwa oddziału 🖤

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Opinie mile widziane, co do nowych propozycji bo niedługo chciałabym prosić o zmianę wizerunków

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Z radością ogłaszam, że dzięki współpracy z @Helwetyk zostały zmienione wizerunki potwierdzeń oraz coś czego jeszcze nie było - treść jest po voxlandzku, a także mamy swojego skarbnika Herr Friederika Hofersteina.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na ręce Prezesa Romańskiego składam wyrazy podziękowania oraz ogromną wdzięczność :pixel_heart: (to nie tak, że został przekupiony)

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Anastasia Windsachen pisze: 03 kwie 2024, 14:05
Obrazek
Obrazek

HELL YES!

(Przy okazji, doszliśmy do stanu w którym 1 Palatyn wart jest 1 Voxa. Nie jestem pewien o kim to świadczy i w jaki sposób, zły o Leocji czy dobry o nas.)
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 04 kwie 2024, 00:25
Obrazek
Obrazek

HELL YES!

(Przy okazji, doszliśmy do stanu w którym 1 Palatyn wart jest 1 Voxa. Nie jestem pewien o kim to świadczy i w jaki sposób, zły o Leocji czy dobry o nas.)
Biorąc pod uwagę, że do czasu kryzysu realiozowego pływaliśmy po wodach kursu 1,35-40, a Leocja od dłuższego czasu od 1,80-2+, więęęęc... źle o Leocji.

Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Obrazek
Anime panny wszędzie ❤️😂
Piękne potwierdzenie. 😄
Awatar użytkownika