Voxlandzkie Koleje Państwowe

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Voxlandzkie Koleje Państwowe

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Obrazek
Na dworzec główny w stolicy podjechała królewska kolumna. Czarne, błyszczące, opancerzone SUVy cicho zatrzymały się na dworcowym parkingu. Królewski adiutant Oberstleutnant Michael Aizen podszedł do tylnich drzwi limuzyny i otworzył je, pomagając wysiąść Królowej, która przyjechała na uroczyste otwarcie linii kolejowej ze stolicy do Kolnberg. Żołnierz poprowadził ją w stronę drzwi, w których czekał już Dyrektor Generalny Voxlandzkich Kolei Państwowych Frederick Moonroe. Zgodnie z protokołem kobieta pierwsza wyciągnęła rękę w stronę mężczyzny, który lekko ją uścisnął i wykonując ukłon, pocałował. Następnie przy większym błysku fleszy oraz szumie, który tworzyli zebrani ludzie oraz reporterzy Jej Królewska Mość przeszła wraz z dyrektorem w stronę peronów.
Obrazek
Na pierwszym peronie stała ciężka lokomotywa Konigreich Klasse spod, której kół buchał biały dym. Za nią stały podpięte wagony przemysłowe. Zaraz po otwarciu pociąg miał ruszyć w pierwszą trasę po dostawę stali z kolnberskiej huty. Dyrektor przedstawił Królowej maszynistę pociągu, jego kierownika oraz resztę zespołu, który odpowiadał za działanie "Niedźwiedzicy". Złote litery zdobiły bok lokomotywy, która wzbudzała podziw. Jej Królewska Mość podeszła do mównicy i zaczęła krótką przemowę.
Szanowni Państwo, jest mi niezmiernie miło otwierać dzisiaj nowo wybudowaną trasę kolejową Koniglich Citad af Vox - Kolnberg i z powrotem. Jest to nie tylko kolejny krok w stronę większej powszechności i dostępności kolei w Królestwie, ale i duży postęp, kamień milowy w rozwoju Voxlandu. W imieniu swoim oraz mojego męża, który obecnie odbywa wizytę w Księstwie Sambany gratuluję Wam Szanowni Państwo zapisania się na kartach historii.
Następnie podeszła do stojącej obok mównicy sztalugi, na której postawiono tablicę przysłoniętą kolorowym materiałem.

- A teraz możecie podziwiać najbardziej doświadczoną na Pollinie odsłaniaczkę tablic. - powiedziała ciągnąc za sznurek i odsłaniając metalową tablicę pamiątkową.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Tak teraz luźno kompletnie myślę - zobaczymy jak fakty zweryfikują ten pomysł, ale podczas pisania strony wpadłam na pomysł strony naszych kolei. Byłaby prosta - mapa kolejowa, wyszukiwarka połączeń, przewoźnicy (tutaj mocno liczę, że oprócz państwowego oraz regionalnych (@Krzysztof Windsor liczę na jakieś Koleje Drawskie ;) pojawią się jacyś zagraniczni chętni do zabawy, zwłaszcza gdyby powstała strona). Można by też podejrzeć rozkłady, może, ale to bardzo może - byłyby losowe opóźnienia oraz najważniejsze możliwość kupowania biletów. Wybierałoby się ulgę, płaciło kodem MYK i cyk, bilecik jest, wirtualna podróż również. Gdyby to wyszło to czemu by nie spróbować z samolotami czy chociażby zbiorkomem w KCV?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

Anastasia Windsachen pisze: 06 mar 2024, 23:11 Tak teraz luźno kompletnie myślę - zobaczymy jak fakty zweryfikują ten pomysł, ale podczas pisania strony wpadłam na pomysł strony naszych kolei. Byłaby prosta - mapa kolejowa, wyszukiwarka połączeń, przewoźnicy (tutaj mocno liczę, że oprócz państwowego oraz regionalnych (@Krzysztof Windsor liczę na jakieś Koleje Drawskie ;) pojawią się jacyś zagraniczni chętni do zabawy, zwłaszcza gdyby powstała strona). Można by też podejrzeć rozkłady, może, ale to bardzo może - byłyby losowe opóźnienia oraz najważniejsze możliwość kupowania biletów. Wybierałoby się ulgę, płaciło kodem MYK i cyk, bilecik jest, wirtualna podróż również. Gdyby to wyszło to czemu by nie spróbować z samolotami czy chociażby zbiorkomem w KCV?
Noo, brzmi to świetnie!
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Krzysztof Windsor pisze: 06 mar 2024, 23:56
Anastasia Windsachen pisze: 06 mar 2024, 23:11 Tak teraz luźno kompletnie myślę - zobaczymy jak fakty zweryfikują ten pomysł, ale podczas pisania strony wpadłam na pomysł strony naszych kolei. Byłaby prosta - mapa kolejowa, wyszukiwarka połączeń, przewoźnicy (tutaj mocno liczę, że oprócz państwowego oraz regionalnych (@Krzysztof Windsor liczę na jakieś Koleje Drawskie ;) pojawią się jacyś zagraniczni chętni do zabawy, zwłaszcza gdyby powstała strona). Można by też podejrzeć rozkłady, może, ale to bardzo może - byłyby losowe opóźnienia oraz najważniejsze możliwość kupowania biletów. Wybierałoby się ulgę, płaciło kodem MYK i cyk, bilecik jest, wirtualna podróż również. Gdyby to wyszło to czemu by nie spróbować z samolotami czy chociażby zbiorkomem w KCV?
Noo, brzmi to świetnie!
Najpierw jak teraz myślę chciałabym to przetestować w komunikacji KCV. Zawsze to mniejsze oczekiwania na dodatek do strony niż pełnoprawną stronę. Jeżeli wyjdzie no to pójdą i koleje w ruch.

Bardzo mocno namawiam do założenia Kolei Drawskich :pixel_heart:

Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Post autor: Sora Mukashi »

Dyrektor Departamentu Budowy informuje, iż w ostatnich dniach przeprowadzono analizę aktualnego stanu sieci kolejowej Królestwa.

Spośród wspomnianych w tym wątku głównych linii kolejowych remontu wciąż wymagają następujące linie:
  • Rzym - Auguenay
  • Rzym - Freeburg przygranicze
  • Freeburg - Auguenay wybrzeża
  • Rzym - Hergen wybrzeża
  • Rheinburg - Rzym
  • KCV - Rheinburg
  • Auguenay - Hergen
Za najbardziej potrzebujące remontu uznano linie Rzym - Hergen wybrzeża oraz Rzym - Freeburg przygranicze. W związku z tym w najbliższych dniach rozpocznie się ich natychmiastowy remont. Po jego ukończeniu rozpoczną się remonty kolejnych linii.

Ponadto w dalszej kolejności Departament Budowy planuje zweryfikować stan mniejszych linii kolejowych i po ukończeniu prac nad główną częścią sieci zająć się także ich remontami.
Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Post autor: Sora Mukashi »

Obrazek
Zgodnie z zapowiedzią w ostatnich dniach Staatliske Baugesellshaft, wspierane przez kilka mniejszych, prywatnych firm budowlanych, rozpoczęło prace na liniach Rzym - Hergen wybrzeża i Rzym - Freeburg przygranicze. Przy okazji rozpoczęto także renowacje znajdujących się po drodze stacji kolejowych, tak aby jeszcze bardziej poprawić komfort podróżnych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instytucje Państwowe”