Ostatni post z poprzedniej strony:
Po naprawdę długich poszukiwaniach znalazłem kanał na YouTube, który nagrywa w podobnej tematyce i szczerze mówiąc chłop produkuje naprawdę niesamowite filmy i powiem szczerze, że są one zdecydowanie lepsze od moich co nie zmienia faktu, że ma zdecydowanie za małą widownię jak na jakość którą on prezentuje na swoich filmachVoxlandzki Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
Re: Voxlandzki Wątek Kosmiczny
Chociaż i tak uważam, że to co nagrywam obecnie jest dobre ale no zdaję sobie też sprawę z tego, że aktualnie w Polsce jest to zbyt duża nisza i serio co bym nie nawymyślał to jest na to bardzo mała szansa, że z tego może powstać duży kanał więc i tak jestem zadowolony chociaż muszę popracować nad jakością filmów...
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Imo obecna jakość i tak jest niczego sobie. Widać wkład i co najważniejsze wiedzę oraz zainteresowanie tematem. A to są moim zdaniem rzeczy przewyższające jakośćDamiano Windsachen pisze: 05 gru 2023, 20:08 Po naprawdę długich poszukiwaniach znalazłem kanał na YouTube, który nagrywa w podobnej tematyce i szczerze mówiąc chłop produkuje naprawdę niesamowite filmy i powiem szczerze, że są one zdecydowanie lepsze od moich co nie zmienia faktu, że ma zdecydowanie za małą widownię jak na jakość którą on prezentuje na swoich filmach
Chociaż i tak uważam, że to co nagrywam obecnie jest dobre ale no zdaję sobie też sprawę z tego, że aktualnie w Polsce jest to zbyt duża nisza i serio co bym nie nawymyślał to jest na to bardzo mała szansa, że z tego może powstać duży kanał więc i tak jestem zadowolony chociaż muszę popracować nad jakością filmów...
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Voxlandzki Wątek Kosmiczny
NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Dzisiaj
Aktualnie Falcon Heavy wygląda przepięknie i naprawdę nie mogę doczekać się startu by zobaczyć jak to monstrum leci! Przypomnę też, że podczas misji USSF-52 zostanie wyniesiony statek X-37B, który ma robić jakieś (prawdopodobnie militarne) rzeczy na znacznie wyższej orbicie niż zazwyczaj...
Źródło informacji:
SpaceX na 𝕏
A i jeszcze, żeby nikt nie mówił, że ten Plejek to tylko o tym SpaceX pisze to postarałem się dla Was i dostałem dostęp (może nie najszybszy ale jest) do jak na chińskie warunki szczegółowych zdjęć ze startów wszystkich chińskich rakiet dzięki czemu mogę je tutaj legalnie publikować :3
No dobra ale co się stało? No dzisiaj miał miejsce start rakiety Zhuque-2, która wyniosła niestety niejawne ładunki podczas swojej misji! CNSA (China National Space Administration) poinformowała o pomyślnej separacji ładunku i zakończeniu się całej misji sukcesem!
Podziękujcie też użytkownikowi 𝕏'a o nazwie Vony7 za takie piękne zdjęcia, które zostały dostarczone w jakimkolwiek normalnym odstępie czasu
Źródło informacji:
Potwierdzenie SECO
Ace of Razgriz na 𝕏 (1)
Ace of Razgriz na 𝕏 (2)
Niestety dzisiaj krótko ale przesyłam świetny film (z resztą kanał też piękny), który znalazłem na zagranicznym YouTube więc polecam obejrzeć do spania :D
Śledzik na raz? Niestety skończyło się na trzech dniach mimo wszystko przyjemnej roboty! Użyłem biblioteki tippy.js (i zrobiłem CDN'owy rozp***dol w kodzie ale czego nie widać tego sercu nie żal) W każdym razie... działają tooltipy no i mogą być z nimi problemy przez pewien okres czasu (co oznacza dla mnie częste aktualizacje całego systemu) ale wolę to zrobić stopniowo i dobrze niż w ogóle!
Tym samym Śledzik spełnia swoje podstawowe zadanie jakim jest dobrowolna edukacja mikronautów w kwestii zagadnień kosmonautyki za co bardzo wszystkim dziękuję ponieważ gdyby nie Wy to ten projekt skończyłby w jakimś odległym katalogu na moim dysku gdzie zostałby szybko zapomniany... W każdym razie już od jutra standardowo wracam na wątek w tym trudnym czasie gdzie naprawdę mało się dzieje :/
Poprawiona Śledzikowa responsywność

Tooltipy
Loadery do obrazków

Bazy wiedzy (ze specjalną dedykacją dla laików :D)

Nowy wygląd na mobilkach
Mikronacyjna wersja śledzika
Eventy...

Tym samym Śledzik spełnia swoje podstawowe zadanie jakim jest dobrowolna edukacja mikronautów w kwestii zagadnień kosmonautyki za co bardzo wszystkim dziękuję ponieważ gdyby nie Wy to ten projekt skończyłby w jakimś odległym katalogu na moim dysku gdzie zostałby szybko zapomniany... W każdym razie już od jutra standardowo wracam na wątek w tym trudnym czasie gdzie naprawdę mało się dzieje :/
Poprawiona Śledzikowa responsywność
Tooltipy
Loadery do obrazków
Bazy wiedzy (ze specjalną dedykacją dla laików :D)
Nowy wygląd na mobilkach
Mikronacyjna wersja śledzika
Eventy...

- Anastasia Windsachen • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Powiem tak, wygląda serio cudnie. I te wszystkie informacje po najechaniu, ładnie tak i... wzięło mnie na pomysł. A jakbyś zrobił tak coś takiego dla BAZTEKu? Wiem, że na razie loty w zawieszeniu, realioza itd., ale fajne urozmaicenie by było 
P.S. Zajebiste profilowe
P.S. Zajebiste profilowe
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

no ale będzie przecież #kiedyś wersja mikronacyjna i to nie tylko dla BAZTEK, ale dla każdego...Anastasia Windsachen pisze: 14 gru 2023, 22:58 Powiem tak, wygląda serio cudnie. I te wszystkie informacje po najechaniu, ładnie tak i... wzięło mnie na pomysł. A jakbyś zrobił tak coś takiego dla BAZTEKu? Wiem, że na razie loty w zawieszeniu, realioza itd., ale fajne urozmaicenie by było![]()
<3
Rocket Lab pomyślnie uruchomił misję The Moon God Awakens, która ruszyła wraz ze startem Electronem, który dzisiaj wystartował z kompleksu startowego Rocket Lab Launch Complex 1B, który znajduje się w Onenui Station na półwyspie Mahia w Nowej Zelandii.
Dzisiejszy ładunek to satelita radarowy QPS-SAR-5, który dołączył do satelity QPS-SAR-6, która już znajdowała się na orbicie. Są to generalnie małe satelity, które wykorzystują lekką, chowaną antenę, która transmituje do zbierania obrazów Ziemi w wysokiej rozdzielczości, które mogą przesłać zdjęcia terenu nawet przez chmury i niekorzystne warunki pogodowe!
Źródło informacji:
Rocket Lab na 𝕏
Dzisiaj odbył się start Sojuza z satelitą Arktika-M przy czym ten bądź co bądź piękny start zakończył się potwierdzeniem ze strony Roscosmosu że Sojuz działała normalnie, a górny stopień oddzielił się od trzeciego stopnia rakiety dzięki czemu satelita znajduje się na prawidłowej orbicie.
Satelita ta została zaprojektowana w celu dostarczania danych pogodowych w rosyjskiej Arktyce, która jest bogata w zasoby naturalne, rezerwy energetyczne i jest ogólnie takim ważnym regionem dla rosyjskich operacji wojskowych.
Źródło informacji:
Роскосмос na YouTube
Z OSTATNIEJ CHWILI!
Z OSTATNIEJ CHWILI!
Rozpoczął się venting farmy paliwowej po stronie zbiorników z ciekłym tlenem, ponieważ wszystkie 8 cryo subcoolerów aktualnie działa! Cały personel opuścił pad więc wszyscy oficjalnie czekamy na test cryo Shipa S28!
Źródło informacji:
LabPadre na YouTube