Ile mamy ludzi, jaką powierzchnię, jaki jest Voxland?

Plotki, ploteczki, plotunie, a oprócz nich najnowsze wiadomości zza granicy, dyskusje o przyszłości kraju, ogłoszenia... Po prostu nasza codzienność. Cóż więcej można powiedzieć? Wejdź i przekonaj się czym żyje Voxland!
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin Stempel
Kontakt:

Re: Ile mamy ludzi, jaką powierzchnię, jaki jest Voxland?

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Ja i tak na potrzeby Senatu znacząco zaniżyłem liczbę obywateli względem tego co Joahim mi przekazał na Discordzie. To nie moja wina że liczby są jakie są, ale nagłe zniknięcie milionów obywateli zaburza ciągłość narracyjną. Można oczywiście zmienić przeszłość jak w 1984 i uznać, że 14 milionów było już od dawna.
Obrazek

Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Kamiljan de Harlin pisze: 09 lis 2022, 16:02 To nie moja wina że liczby są jakie są, ale nagłe zniknięcie milionów obywateli zaburza ciągłość narracyjną.
Nie raczymy tego nawet skomentować.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Przeszłość zmienić zawsze można... Zwłaszcza skoro to i tak była liczba pomniejszana. Narracyjnie Joahim von Ribertrop dobrze wytyczył ścieżkę dla Sambany. W przypadku głównego Voxlandu i różnicy 15 mln można poprowadzić narrację, że zawiniły systemy Voxlandzkiego Spisu Ludności, które dodały 1 przed 5. Ot maszyna
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin Stempel
Kontakt:

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Zmiana jest oczywiście na lepsze i bynajmniej nie chcę jej blokować. Ale ciężko będzie to wytłumaczyć narracyjnie. No ale dobra, uznajmy, że z kosmosu nadleciał rozbłysk gamma, który zderzając się z jednym bitem w komputerze zmienił jego stan i dodał jedną cyfrę do wyników obliczeń. Tak było w realu w Niderlandach, gdzie jedna kandydatka w wyborach dostała darmowe głosy, bo rozbłysk gamma dotknął komputera zliczającego głosy.
Obrazek

Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

No, to chyba ten... mamy większość uzgodnioną? Chyba, że rozmowa jeszcze o klimacie w sensie, jakie lata, jaka rzeczywistość etc.? Tutaj pingam Joahim von Ribertrop bo w końcu budował to wszystko. Na poprzednim forum czytałam o lokomotywach i rezygnacji z elektryków na rzecz parowozów (klimatycznie ❤️). W co celujemy bo w sumie można tworzyć jakieś własne coś... Benji Krzysztof Windsor

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 11 lis 2022, 16:18 Tutaj pingam @Joahim von Ribertrop bo w końcu budował to wszystko.
Prawda jest taka, że dotychczas to "budowanie" wyglądało mniej więcej tak:
>Joahim gra w grę/czyta książkę
>"O kurde ale spoko nazwa i lore wokół niej chciałbym to mieć w Voxlandzie"
>"Eneduerikefake ustanawiam to tu"
>Profit

W skrócie, nie ma nic ustalone, można decydować co chcemy, byle nie odstawać może za bardzo od reszty Cesarstwa. Czyli moim zdaniem coś mniej więcej od podrugowojnoświatowia do dziś/lekkiej przyszłości.
Anastasia Windsachen pisze: 11 lis 2022, 16:18 W co celujemy bo w sumie można tworzyć jakieś własne coś...
No a to nie jest tak że na podstawie czegoś co się znajdzie się wymyśla coś swojego?
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 11 lis 2022, 16:25 No a to nie jest tak że na podstawie czegoś co się znajdzie się wymyśla coś swojego?
Hehe RON i inne historyczne...

Anyways to, jak coś po II WŚ i współczesne to już dużo. W sumie wyjdzie może jakoś w praniu? Podoba mi się wizja współczesnego świata, ale jakoś ze stylistyką lat 50-70. Nie wiem czy warto od góry narzucać jakiś styl czy tak po prostu na razie tworzyć i zobaczyć, co za bestia wyjdzie

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 11 lis 2022, 17:05
Joahim von Ribertrop pisze: 11 lis 2022, 16:25 No a to nie jest tak że na podstawie czegoś co się znajdzie się wymyśla coś swojego?
Hehe RON i inne historyczne...
RON jeszcze pół biedy, są nawet nieźle oryginalni, a nawet swego czasu, za Franciszka Ferdynanda I, byli Cesarstwem, natomiast takie Szwaby...
Anastasia Windsachen pisze: 11 lis 2022, 17:05 Anyways to, jak coś po II WŚ i współczesne to już dużo. W sumie wyjdzie może jakoś w praniu? Podoba mi się wizja współczesnego świata, ale jakoś ze stylistyką lat 50-70. Nie wiem czy warto od góry narzucać jakiś styl czy tak po prostu na razie tworzyć i zobaczyć, co za bestia wyjdzie
Można zawsze zostawić wskazówki i zobaczyć jak wyjdzie. A jak nie wyjdzie, no to cóż, będzie trzeba zrobić eksperymenty niemedyczne na żywym organizmie.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 11 lis 2022, 17:31 Można zawsze zostawić wskazówki i zobaczyć jak wyjdzie. A jak nie wyjdzie, no to cóż, będzie trzeba zrobić eksperymenty niemedyczne na żywym organizmie.
Można, jak najbardziej. Zaczęłabym więc od takich narracyjnych ram - wiemy dzięki stronie i opisowi Krzysztof Windsor, jaki klimat panuje na archipelagu. Sambanę zostawiam Tobie do opisania. Natomiast można by określić w sumie, jaki mamy styl. Czasy wiemy, że współczesne, mamy więc wszelkie nowinki technologiczne, ale można je np. ładnie opakować. Pierwsze o czym myślę, co oddaje tą myśl wizualnie - auta np. elektryki czy już z nowoczesną technologią jeśli chodzi o konstrukcję, ale stylistycznie lata 50-80. Przykład:

Obrazek
Ale np. tak jak było pisane na starym forum - większość pociągów jest parowa, za wyjątkiem jednej zelektryfikowanej linii. Parowa, ale np. można wymyślić, że nie wiem... para powstaje w wyniku spalania jakiegoś paliwa (a zaszalejmy falloutowo) jądrowego. Ot myśl. Chodzi o opakowanie narracyjne. Nie wiem, mówcie, co myślicie

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

W temacie kolei - mapa kolejowa Voxlandu:

Obrazek

Trasa granatowa (Auguenay - Rzym) mogłaby być tą zelektryfikowaną

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

Anastasia Windsachen pisze: 12 lis 2022, 01:15 W temacie kolei - mapa kolejowa Voxlandu:

Obrazek

Trasa granatowa (Auguenay - Rzym) mogłaby być tą zelektryfikowaną
Pociąg Królewski iście parowy oczywiście.
HM Kristof I, Konig af Voxland

ODPOWIEDZ

Wróć do „Voxlandzka codzienność”