Plotki, ploteczki, plotunie, a oprócz nich najnowsze wiadomości zza granicy, dyskusje o przyszłości kraju, ogłoszenia... Po prostu nasza codzienność. Cóż więcej można powiedzieć? Wejdź i przekonaj się czym żyje Voxland!
No to tak. Mi osobiście strasznie nie podobają się pociągi parowe z USA. Dla małej dyskusji wprowadzam 3 czynniki. Brytyjski parowy - Windsor Steam Express, Brytyjski królewski- nowy, elektryczny i dla przykładu amerykański - Milwaukee
Windsor
Krolewski
Amerykański
Poza tym chciałbym zaproponować Voxlandzki Ekspres Luksusowy, wagony wszelkiego rodzaju podobne do Orient Expresu.
No na pewno elektryczna lokomotywa i to jeszcze taka nie przemawia do mnie, nie wiem, jak do Joahim von Ribertrop, który też by narracyjnie się nią woził, ani jak do innych obywateli. Windsor wygląda ładnie. Hamerykaniec... hamerykaniec wygląda potężnie gdyby nie te wagony... Jak dla pasuje właśnie o wiele lepiej do Voxlandu, który jednak jest taką w wielu miejscach, zwłaszcza na północy, dziką krainą. Ciężka maszyna, która przebija się przez te dzikie ziemie, wciąż często władane przez naturę, a nie człowieka. Dlatego jak już to ja stoję między wyborem opcji 1 i 3. Nie wiem, jak reszta. I jakie pociągi dla reszty ludzi? Oczywiście mowa tu o Voxlandes Bahn czyli naszym krajowym przewoźniku (Voxlandes? Voxlandisch? Voxlande?) Co np. wystawiałby prywatny przewoźnik to już nie nasza sprawa. Musi tylko wiedzieć, że chcąc puszczać elektryki na inne linie niż Auguenay-Rzym, musi wpierw postawić sobie elektrykę tam.
Natomiast VEL (przeczytałam Ludowy zamiast Luksusowy, według mnie też jakoś ładnie brzmi) bardzo mocno na tak. Duża szkoda, że nie mamy jednak jakiegoś połączenia z kontynentem bo można by zrobić z niego całkiem całkiem Nordata Express. Ale i po Voxlandzie i Marsylii by mógł jeździć... To chyba przynajmniej taka dzienna/dwudniowa wycieczka? Joahim von Ribertrop?
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Anastasia Windsachen pisze: 23 lis 2022, 19:08
No na pewno elektryczna lokomotywa i to jeszcze taka nie przemawia do mnie, nie wiem, jak do @Joahim von Ribertrop, który też by narracyjnie się nią woził, ani jak do innych obywateli.
Myślę że elektrowóz na wyspie bez trakcji to jest wunderbar pomysł.
Dlatego jak już to ja stoję między wyborem opcji 1 i 3.
I ja tu się zgadzam, z pewnym większym skłanianiem się ku 1. Przypomina mi trochę Hogwart Express.
Nie wiem, jak reszta. I jakie pociągi dla reszty ludzi? Oczywiście mowa tu o Voxlandes Bahn czyli naszym krajowym przewoźniku (Voxlandes? Voxlandisch? Voxlande?) Co np. wystawiałby prywatny przewoźnik to już nie nasza sprawa. Musi tylko wiedzieć, że chcąc puszczać elektryki na inne linie niż Auguenay-Rzym, musi wpierw postawić sobie elektrykę tam.
P R A W N Y Z A K A Z E L E K T R Y K Ó W. Truć atmosferę, walić przyszłe pokolenia! I chałwa spójności taborowej!
Natomiast VEL (przeczytałam Ludowy zamiast Luksusowy, według mnie też jakoś ładnie brzmi) bardzo mocno na tak. Duża szkoda, że nie mamy jednak jakiegoś połączenia z kontynentem bo można by zrobić z niego całkiem całkiem Nordata Express. Ale i po Voxlandzie i Marsylii by mógł jeździć... To chyba przynajmniej taka dzienna/dwudniowa wycieczka? @Joahim von Ribertrop?
Spoiler: połączenie z Kontynentem będzie. Ma być cała Kolej Transnordacka z Winkulii do Voxlandu (o ile dobrze kojarzę... Kanugard-Marsylia w planie oryginalnym, ale kto pozwoli nam przedłużyć to do Voxu) przez Westland, Kirianię i Batawię Magnifikat.
HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
No to w takim razie będziemy jeździć Windsorem (jakkolwiek to nie brzmi hehe). Natomiast ten most z kontynenciarzami hmmmm, tylko czekać i ruszamy z może nie Nordata Express, ale Nord Express?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Wracając do pociągów, na kanwie mojego wkurwu na polski system pociągowy: potrzebujemy, żeby w naszym systemie opłat było multum nielogicznych opłat, płaciło się prawie że drugie tyle haraczu za to, że jest pierdolona kolejka, automaty muszą psuć się zaraz po zapłacie (ale nasze muszą pobierać forsę zanim się zepsują, nie jak realne choć akurat dla mnie to że najpierw się wyjebał na ryj zanim zdążył pobrać to był fuks), a ceny muszą być podnoszone bez zapowiedzi i bardzo wysoko.
Over every mistake.
You just keep on trying
Joahim von Ribertrop pisze: 17 gru 2022, 22:02
Wracając do pociągów, na kanwie mojego wkurwu na polski system pociągowy: potrzebujemy, żeby w naszym systemie opłat było multum nielogicznych opłat, płaciło się prawie że drugie tyle haraczu za to, że jest pierdolona kolejka, automaty muszą psuć się zaraz po zapłacie (ale nasze muszą pobierać forsę zanim się zepsują, nie jak realne choć akurat dla mnie to że najpierw się wyjebał na ryj zanim zdążył pobrać to był fuks), a ceny muszą być podnoszone bez zapowiedzi i bardzo wysoko.
Oczywiście należy doliczyć spóźnienia nawet do godziny, brak możliwości kupna biletu elektronicznie na 10 minut przed pociągiem i wyższą cenę u konduktora
Czy my ogólnie mamy koleje wybudowane wszystkie? Może warto zrobić narrację z ich budowy? I samego zamówienia składów
Anastasia Windsachen pisze: 17 gru 2022, 22:15
Czy my ogólnie mamy koleje wybudowane wszystkie? Może warto zrobić narrację z ich budowy? I samego zamówienia składów
Nie ustaliliśmy tego, słowem możemy przyjąć że co ważniejsze linie są (w stylu Vox-Auguenay) a pozostałe trzeba dopiero zbudować (w stylu Roma-Porto Nova).
Over every mistake.
You just keep on trying
Anastasia Windsachen pisze: 17 gru 2022, 22:15
Nie ustaliliśmy tego, słowem możemy przyjąć że co ważniejsze linie są (w stylu Vox-Auguenay) a pozostałe trzeba dopiero zbudować (w stylu Roma-Porto Nova).
No takie opisy, przynajmniej z 5 na każdą linię to zawsze 5 postów aktywności mikro. Jeszcze zamówienie składów itd. Jako, że raczej inne mikro poszły w inny styl i rodzaj lokomotyw to można coś państwowego albo prywatnego, ale voxlandzkiego.