W danych czasach, latach, Samban był wzorowany na klimacie indyjskim, nie muzułmańskim. Dawało to Mikronacji pewnego rodzaju smaczek, ponieważ była to jedyna mikronacja na Pollinie o takim klimacie. Chciałbym, proponuję, aby obecna Sambana powróciła do tego klimatu.
Zmieniła by się również nazwa z Emiratu Sambany na Samban, Sambana lecz nie zarządcą jako Emir lecz Radża lub Maharadża.
Religią panującą był Hinduizm i jego pochodne.
Kolejny plus to różnorodność gospodarcza oraz rolnicza itp.
Chciałbym poznać Waszą opinię i zdanie co do powrotu w te klimaty .
Porozmawiajmy o Sambanie
- Narendra Abbas Mukherjee • Stempel
Porozmawiajmy o Sambanie
/-/ rajkumar (książę) Narendra Abbas Mukherjee
Tytularny Cesarz i dziedzic Sambanu Zachodniego
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Re: Porozmawiajmy o Sambanie
Wypowiem się szerzej na dniach (dzisiaj-jutro) w zależności od możliwości czasowych. Nie ukrywam, że choć mało być może było w tym temacie ruszone na forum, to od dłuższego czasu istnieje plan dla voxlandzkiej części kontynentu
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Ogólnie na terenie obecnego Sambanu istniała również Republika Bantu. Zajmowała ona ziemię graniczące z Samundą.
Proponuję odtworzyć ten kraj jako Emirat Bantu właśnie w klimacie Iran, Irak, Pakistan i Afganistanu, zaś mi powierzyć w za zarząd w Samban ( tereny północne ze stolicą w Ururu) w klimacie właśnie indyjskim.
Bantu otrzymało by obecną flagę i godło Sambany, zaś indyjski Samban flagę i godło nawiązujące do Indii, lub dawne symbole Sambanu Zachodniego.
Proponuję odtworzyć ten kraj jako Emirat Bantu właśnie w klimacie Iran, Irak, Pakistan i Afganistanu, zaś mi powierzyć w za zarząd w Samban ( tereny północne ze stolicą w Ururu) w klimacie właśnie indyjskim.
Bantu otrzymało by obecną flagę i godło Sambany, zaś indyjski Samban flagę i godło nawiązujące do Indii, lub dawne symbole Sambanu Zachodniego.
- Santi Vilarte
Na pewno to byłoby fajne urozmaicenie mikroświatowych klimatów, przestrzegam tylko przed mnożeniem państw ponad potrzebę. Lepiej jak to się mówi zrobić jedno, a dobrze ;)
Nie zależy mi na niepodległym Nowym Kraju.
Chciałbym prowadzić moją ojczyznę ( Samaban) w ramach Królestwa Voxlandu.
Chciałbym prowadzić moją ojczyznę ( Samaban) w ramach Królestwa Voxlandu.