Orędzie Królewskie

Archiwum rządowe. Tutaj odkładane są sprawy zamknięte, które zostały rozpatrzone przez Radę Królewską lub Monarchę. Magazynowane są tutaj również wszelkie archiwalne zaproszenia, mowy czy komunikaty okazjonalne.

Moderator: Król/Regent

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Orędzie Królewskie

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Obywatele! Obywatelki! Osoby Obywatelskie!
Towarzysze z Zagranicy!
Kiryjska Chołoto i reszto zdradzieckiej hałastry!

Wiecie już zapewne iż od tygodni nieustannie poszukuję zdrajców i wrogów Ojczyzny, nasyłanych na nasz wspaniały kraj przez zdradzieckie mendy kiryjskie! Szukałem, szukałem, szukałem, lecz gdy tak szukałem do głowy nawet mi nie przyszło, że zdradzieckie mendy mogłyby zainstalować mendę zdradziecką w samym sercu Reżimu! Tak, prawdą to jest, i to prawdą straszliwą! Po długich poszukiwaniach w końcu zrozumiałem, w końcu znalazłem źródło kiryjskiej zarazy i zdrady! To była Jej Królewska Mość Anastazja! To ona dołączyła do kolaboracji ze zdradzieckimi Kirami i zdradziecko działała z nimi na niekorzyść Voxlandu!

Pytacie o dowody, a ja wam je dam! Zauważyliście pewnie, że VTS nie wykonywało ostatnio poleceń królewskich! Korona kazała persony non graty wypierdolić i co?! VTS nie wypierdoliło! Bo zdradziecko kolaborowało z Kirami żeby persony non graty wykorzystać do wywołania prokiryjskiego zamętu!

I jeszcze wiele innych dowodów mamy, ale to nie czas ani miejsce na ich ujawnianie, sytuacja jest bowiem krytyczna. Zdrajczyni zorientowała się iż ją rozgryzłem i podjęła próbę ucieczki. Ale my jej na to pozwolić nie możemy! Dlatego właśnie oficjalnie pozbawiłem ją urzędu Regentki i nakazałem ją aresztować! Więc wzywam was obywatele! Jeśli zobaczycie gdzieś tą zdrajczynię, natychmiast spróbujcie ją ująć! Nie pozwalajcie jej uciec! Każdy akt pomocy służbom w ujęciu kolaborantki będzie nagrodzony. Każdy akt pomocy kolaborantce będzie surowo ukarany, z karą śmierci włącznie!

Naprzód Rodacy! Do boju o lepsze jutro! Do boju o wyzwolenie Voxlandu spod ucisku zdradzieckiej ręki! Do boju o przywrócenie nam należnego miejsca wśród narodów świata!
Obrazek
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Santi Vilarte

Re: Orędzie Królewskie

Post autor: Santi Vilarte »

Na bazie naszych dotychczasowych doświadczeń wojennych rekomendujemy profilaktyczne bombardowania dywanowe całej powierzchni Voxlandu. Ukrywanie się jest znacznie bardziej utrudnione, jeśli w zasięgu wzroku nie pozostał kamień na kamieniu. W razie czego możemy dostarczyć na dogodny kredyt wszelką niezbędną amunicję.
OlaChojnacka
Kontakt:

Post autor: OlaChojnacka »

VIVAT VOXLAND! PRECZ ZE ZDRAJCAMI!!!
Awatar użytkownika
Bolesław Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Bolesław »

Obrazek
- Dajcie więcej nordów tej Anastasii, świetną robotę wykonuje.
- Ale jak to jej nie płacimy?
(-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg, I Premier II Federacji Nordackiej
Zablokowany

Wróć do „Gofferreich Arkif”