Exposé Ministra Gospodarki

Bez gospodarki ani rusz. Ani pieniądza, ani rozwoju. Tutaj możesz prowadzić własną firmę, zarządzać państwową i załatwić wszelkie sprawy związane z czymkolwiek mającym styczność z gospodarką. Pamiętaj! I ty możesz dołączyć do klasy robotniczej i działać ku chwale Królestwa niosąc mu rozwój i potrzebne dobra.
Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Przynależności

Exposé Ministra Gospodarki

Post autor: Sora Mukashi »

Wasza Królewska Mość,
Obywatelki i Obywatele,

Jego Królewska Mość zdecydował się powierzyć mi rolę Ministra Gospodarki. Pragnę z tego miejsca serdecznie podziękować za zaufanie i obiecuję, że go nie zawiodę!

Natychmiast po otrzymaniu wiadomości o powołaniu wziąłem się do pracy i zapoznałem z sytuacją gospodarczą Królestwa. A ta nie jest najlepsza. Niż demograficzny i epidemia realiozy mają bardzo negatywny wpływ na gospodarkę całego Voxlandu, która wpadła w recesję. Moim celem będzie więc walka z nią i wprowadzenie Królestwa w nową epokę rozwoju gospodarczego.

By to osiągnąć planuję powrót do inicjatywy mojej poprzedniczki na urzędzie, Jej Królewskiej Wysokości Anastasii Windsachen - Planów 3-miesięcznych. Kierunki II Planu 3-miesięcznego powoli kształtują się już w Ministerstwie. Jego głównym celem będzie rozwój infrastruktury, tak, by ułatwić komunikację między wszystkimi obszarami kraju i ułatwić realizację przyszłych inwestycji.

Nie zapomnę także o Sambanie. Prawdopodobnie zostanie dla niej stworzony osobny Plan 3-miesięczny, którego celem będzie odbudowa Sambany po ostatniej wojnie i jej bliższe związanie gospodarcze z Voxlandem właściwym.

O wszystkich działaniach będę informował na bieżąco. Raz jeszcze dziękuję za zaufanie! ありがとうございます!

(-)Sora Mukashi
Minister Gospodarki
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Exposé Ministra Gospodarki

Post autor: Kristof I »

Szanowny Panie Ministrze,

Życzę powodzenia, wytrwałości i mądrości. Plany, które Herr Przedstawił wyglądają obiecująco i oby tak obiecująco się spełniły. Niech voxlandzka gospodarka rośnie w siłę! :flag:
HM Kristof I, Konig af Voxland

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gospodarka”