Ohayougozaimasu!

Dział powitań. Przywitaj się i opowiedz nam trochę o sobie!
Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Ohayougozaimasu!

Post autor: Sora Mukashi »

Ohayougozaimasu!

Miano me Sora Mukashi. W czasie mej podróży to tu to tam trafiłem na wasz piękny kraj i postanowiłem tu zamieszkać.

Interesuję się Japonią, w szeroko pojętym zakresie, ale zwłaszcza historią.

Tak więc raz jeszcze witam i się dopytuję, cóż tu ciekawego można robić?
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Ohayougozaimasu!

Post autor: Anastasia Windsachen »

Willkommen ins Konigreich af Voxland!

Trochę odmienne mamy tutaj kręgi kulturowe od Twoich zainteresowań, ale na pewno jakoś na to zaradzimy. Na samym początku polecam zapoznać się z tym poradnikiem. Polecam też ustawić sobie jakieś zdjęcie profilowe, założyć konto na Stemplu i w sumie to... zacząć działać. Informacje na stronie głównej mogą być trochę nieaktualne w związku z epidemią realiozy, która gnębi Królestwo od czasu v-śmierci naszego poprzedniego Króla, ale bez obaw - w razie jakichkolwiek pytań jesteśmy tutaj by Ci pomóc!
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Ach dzień dobry, miło że ktoś mnie w końcu na tej granicy był obsłużył! Już się bałem że mi wstępu odmówiono za brak paszportu czy coś, tak trzy dni czekać...

No to dziękuję za ten poradnik! Wprawdzie wciąż jeszcze nie jestem pewien co dokładnie można robić, ale przynajmniej już jakąś ideę gdzie się udać mam!
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Sora Mukashi pisze: 10 sty 2026, 01:49 Ach dzień dobry, miło że ktoś mnie w końcu na tej granicy był obsłużył! Już się bałem że mi wstępu odmówiono za brak paszportu czy coś, tak trzy dni czekać...
Strażników dalej kac ponoworoczny trzymał... ale już jest dobrze

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz Stempel
Kontakt:

Post autor: Antoni Moskwicz »

Konnichiwa!

W sumie nie znam żadnej mikronacji jakkolwiek zbliżającej się narracją do Japonii, ale na pewno można zorganizować ceremonię herbacianą bądź inne wydarzenia.

Jeśli chodzi o to, co można w mikronacjach robić, to przede wszystkim polecam działania narracyjne - osobiście polecam założenie firmy lub poprowadzenie instytucji, miasta, może nawet większego regionu. Można też jako swoja postać prowadzić interakcje z innymi, jak w wątku hotelu.

Powodzenia!
Antoni Moskwicz van der Pohl
Obrazek
Awatar użytkownika
Sora Mukashi Stempel

Konnichiwa!
Antoni Moskwicz pisze: 14 sty 2026, 14:57 Można też jako swoja postać prowadzić interakcje z innymi, jak w wątku hotelu.
Och, w tymże hotelu to bym może i interakcje prowadzić chciał, ale na razie to mnie trzymają pod drzwiami...
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Towarzysze by mogli razem coś japońskiego wymyślić, założyć i rozwijać. Królestwo dopomogłoby w rozwoju patronatem, pieniędzmi...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przejście graniczne”