Ostatni post z poprzedniej strony:

Kochane i Kochani!
Pamiętam doskonale jak nie tak wcale dawno inaugurowałem Sarmacki Jarmark Bożonarodzeniowy w Nadziei, który w naszej tradycji, uchodzi za swoisty zwiastun zbliżającego się świątecznego czasu. Dzisiaj z kolei, przychodzi mi wręczyć Wam zaproszenie na wydarzenie, które ten świąteczny czas będzie pomału klamrował, co tylko nam pokazuje, że czas upływa naprawdę szybko.
Drodzy moi, zapraszam Was wszystkich wraz z Jej Książęcą Wysokością Fatimą Popow-Chojnacką, moją drogą żoną oraz Radą Ministrów pod przewodnictwem Wielmożnego Kanclerza Pavla van der Gibsona na Sarmacką Wigilię 2024. Dla tych, którzy nie wiedzą – wyjaśniam, a tym, którzy byli na tym wydarzeniu w przeszłości – przypominam! Sarmacka Wigilia to spotkanie wszystkich Sarmatów i naszych drogich Gości przy wirtualnym świątecznym stole. Co roku odbywa się w tym samym miejscu i w tym samym czasie, czyli 22 grudnia (w bieżącym roku to niedziela) o godzinie 19:30 na sarmackim kanale na Discordzie.
Idea tego wydarzenia jest prosta – spotykamy się w miłej, świątecznej atmosferze i cieszymy się swoją obecnością. Rozmawiamy, śmiejemy się, ale też gramy w wigilijnym turnieju, który również i w tym roku będzie dla Was przygotowany. Ponadto, tradycyjne ogłoszenie zwycięzców niektórych konkursów oraz… prezenty!
Jak zawsze – gorąco Was zapraszam! Pobądźmy – chociaż przez chwilę – wtedy razem.

Z nadzieją spotkania,
Wasz Książę,
Wasz Książę,

Oryginalny artykuł:https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14031/3