Ev'ry Night - koncert Mandaryny

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Ev'ry Night - koncert Mandaryny

Post autor: Joachim Cargalho »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Joachim zauważył @Orjon Surma, który stał gdzieś z dala od sceny i przysłuchiwał się kolejnym utworom.
- Jak Ci się podoba Mandaryn? Dobry jest, co nie? - podpytywał nieśmiało, gdyż widział, że gość nie do końca chciał się bawić z resztą i był lekko wycofany.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Koncert nieco się uspokoił, więc była to dobra okazja by trochę ochłonąć. Joachim ponownie ubrał marynarkę, wyciągnął papierosa z cygaretki i wkładając go do ust, udał się na taras, by nie dymić w środku pomieszczenia.
- Ciekawe, czy znajdzie się tam jakiś towarzysz do rozmów - zastanawiał się, idąc na zewnątrz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Na tarasie ambasady panował półmrok rozświetlany złocistym blaskiem latarni ustawionych wzdłuż balustrady. Miasto pulsowało w dole – rzeka świateł i odgłosów karet(albo karetek, kto to tam wiedział), mieszała się z przytłumionymi okrzykami bawiącego się tłumu. W środku ambasady, przez uchylone drzwi, słychać było jeszcze pojedyncze śmiechy i gwar gości, którzy rozprawiali o występie Mandaryny.

Joachim Cargalho stał oparty o balustradę, z papierosem osadzonym między palcami, rozglądając się po ciemniejącym niebie. Usłyszał cięższy krok – nieco bardziej stanowczy, zdradzający jego charakterystyczne brzmienie. Na taras wyszedł Heinz-Werner Grüner, w stroju którego krój zdawał się bardziej codzienny niż wieczorowy.
Obrazek

- Herr Cargalho — odezwał się z lekkim skinieniem głowy, sięgając do wewnętrznej kieszeni. Wyciągnął ciemne, szerokie cygaro, które od razu wypełniło powietrze cięższą, słodkawą wonią tytoniu. — Czy pozwoli pan?
Joachim, nieco zaskoczony, przyłożył płomień ze swojej markowej zapalniczki do końca cygara, a Grüner zaciągnął się głęboko, mrużąc oczy. Przez moment palili obaj w milczeniu, słuchając stukotu obcasów na marmurowych schodach w dole.
W końcu Heinz-Werner odezwał się, tonem tak swobodnym, jakby pytał o pogodę:
-No i co, panie Joachimie... czy to prawda, że ktoś znów coś odwalił w Pałacu?

Na moment spojrzał na niego spod bujnych brwi, wypuszczając gęstą chmurę dymu.

— Mówią, że ten... persona non grata, ten sam, co już raz "kompromitował się" w na tej ziemi, ośmielił się włamać do komnat królewskich. Ot, w biały dzień.

Słowa Oberhaupta zawisły ciężko między nimi, jakby sam dym zatrzymał się w powietrzu, oczekując odpowiedzi. Joachim poczuł, że to pytanie było z jednej strony żartobliwym rzuconym hasłem, z drugiej – sondowaniem, na ile jest wprowadzony w sprawy, o których zwykli goście ambasady lepiej, by nie wiedzieli...

(Tak wiem, po co jedno cygaro, jak można dwa ;) )
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Mandaryna

Post autor: Mandaryna »

Wracając z backstage w innym stroju podnoszę ręce do góry i krzycząc do zebranych gości

Mam nadzieję, że znowu wstaniecie i będziemy się dobrze bawić!

„Jesteś, Ale Cię Nie Ma”

Jesteście tam kochani!? Jesteście słyszę cudownie! Ostatni raz proszę was oto, żebyście wydali z siebie największy dźwięk, jaki potraficie! Jesteście tam!? Super! Wchodzę tutaj z przesłaniem dla panów moi drodzy ponownie ta piosenka dedykowana jest właśnie dla was moi drodzy chce wam powiedzieć, że z dziewczynami to nigdy nie wie się. BO Z DZIEWCZYNAMI! HABA!

Dzięki jesteście świetni naprawdę! HABA! LECIMY DALEJ KOCHANI!
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Doskonale wiedział, że dym był zupełnie zbędny do zagęszczenia atmosfery panującej na tarasie. Chwila ciszy przeciągała się, a w powietrzu unosiły się tylko dźwięki wdychanego powietrza i wypuszczanego dymu.
@Heinz-Werner Grüner w końcu przerwał milczenie rzucając w eter swoje pytanie. Cargalho zdawał sobie sprawę, że było ono retoryczne, a Oberhaupt posiadał dokładną wiedzę na temat ostatnich wydarzeń.
- Heinz, oboje dobrze wiemy co się wydarzyło - powiedział swawolnie, choć zauważał niezadowolenie u swojego Wodza. Ja wiem, że moje... że nasze kroki nie spotykają się z uznaniem - zaczął i kontynuował - ale przecież znasz moje zdanie.

Zaciągnął się papierosem i milczał przez chwilę, patrząc gdzieś w dal i zauważając pulsujące niebieskie światło.
- Nie raz już robiłem rzeczy, które wydawały się "kompromitacją", by później stały się normalnością - niby to się tłumaczył, niby też przedstawiał swój punkt widzenia.
- Ludziom potrzeba i chleba, i igrzysk, a ja... kto wie jak długo będę jeszcze żył - powiedział nieco enigmatycznie. Położył rękę na jego ramieniu w przyjacielskim geście i dodał - nie próbuj mnie już więcej tłumaczyć - uśmiechnął się.

@Mandaryna rozpoczał kolejną piosenkę, która przebijała się na zewnątrz.
- Chyba coś się tam znowu zaczęło - skwitował i rzucił swojego papierosa za balustradę tarasu.
Awatar użytkownika
Mandaryna

- Kochani wybawimy się do upadłego obiecuję wam jeszcze trochę i będziecie mieć spokój! Teraz zaśpiewam wam kolejne dwa hity które znacie.

Poprawiam włosy i ubiór rozglądając się z uśmiechem po widowni.

- Dobra kochani nóżki do rytmu! Znacie to!

- A teraz kochani zaśpiewam specjalnie dla was Bad Name!

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

To był niesamowicie długi czas pełen emocji, które rozciągały się po całym Voxlandzie. Z jednej strony muzyczne wibracje dawały się we znaki wszystkim zainteresowanym zabawą; z drugiej, wertowany wzdłuż i wszerz regulamin rajdowych mistrzostw nie dawał kierowcom szans na odpoczynek!

@Mandaryna szalała na scenie i niemalże nie dając sobie czasu na złapanie tchu, prezentowała nam kolejne utwory, które co rusz porywały parkiet do tańca. :rainbow_meteor:

Ile jeszcze przebojów uda nam się usłyszeć? - można byłoby się zastanawiać, chcąc by ten wieczór nie miał końca!
Awatar użytkownika
Mandaryna

- Dobrze kochani dzisiejszy wieczór i mój koncert zakończymy dwiema utworami, które może znacie lub nie, ale ważne, że świetnie się ze mną bawicie! No dobrze machamy bioderkami, by zakończyć imprezkę z impetem! HABA!

No dobrze kochani to już będzie ostatnia piosenka na dziś i nie będę was męczyć zbytnio. Ta piosenka jest dla mnie bardzo wyjątkowa jest w dwóch wersjach polskiej i angielskiej, ale dziś przedstawię wam tą drugą. Wracając, dlaczego jest wyjątkowa? Ponieważ moim życiu narodziła się kiedyś miłość, która się skończyła, lecz od tamtej pory boję się, że jeśli znów coś takiego się stanie to moje serce poniesie trudne tego konsekwencje. Kochani poczujcie klimat i na dziś skończymy.

Kiedy utwór się kończy czuje jak jedna łezka spływa mi po policzku, lecz wycieram ją po chwili, uśmiechając się do publiczności skromnie.

Chciałbym wam bardzo podziękować kochani za ten bajeczny wieczór mam nadzieję, że wam się spodobał, a także mam dla was ogłoszenie każdy, kto będzie opuszczał ambasadę będzie miał okazję wziąć po dwie fotografie z autografami. Jeszcze raz wam dziękuję za miłą zabawę oraz dziękuję menadżerowi @Joachim Cargalho za pomoc w tym wszystkim oraz także samemu @Heinz-Werner Grüner który zgodził się na tą uroczystości proszę ich wynagrodzić oklaskami. Jeszcze raz dziękuję!

Kłaniam się nisko i wracam do swojej sypialni padnięty jak śledź.

(Jeśli chodzi o zdjęcia z autografami to takie)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nawet oberhaupt już nie miał sił na pląsy. Padł na krześle jak rażony prądem.
- Na dziś wystarczy! - i zasnął, co zdarzało mu się coraz częściej.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Joachim wszedł an scenę, wręczając @Mandaryna bukiet kwiatów.
- Wspaniały koncert, wspaniały! - powiedział przekazując prezent.

Obrazek

- Tym wydarzeniem możemy potwierdzić, iż do Edelweiss trafiła prawdziwa gwiazda! Gwiazda mikroświatowego formatu! Mam nadzieję, że te wydarzenie to jedynie prolog do pełnej, nieskrępowanej działalności! - przemawiał.

- Podziękowania należą się również Oberhauptowi @Heinz-Werner Grüner, który wykazał się nieocenioną pomocą w kluczowych kwestiach. Cieszę się również, iż to Ty otworzyłeś ten koncert! Wierzę, że ten drobny gest jeszcze bardziej pokrzepi @Mandaryna do swobodnej kontynuowania swojej muzycznej aktywności... i nie tylko! - skierował kilka słów do wodza Edelweiss.

- Na koniec jeszcze słowa podziękowania dla Voxlandzkich Przyjaciół, za dobre przyjęcie na Waszych ziemiach! - dodał.

- Ambasada Edelweiss w Voxlandzie jest otwarta zawsze dla wszystkich. Jako Szef Departamentu Dyplomatycznego stawiam przed sobą zadanie, by nasze placówki były namiastką edelweisskości na wielu mikronacyjnych ziemiach! - dopowiedział.

- Niech żyje @Mandaryna! Niech żyje @Oberhaupt! Niech żyje Edelweiss! - zakończył okrzykiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Kotliny Edelweiss”