Stolica Królestwa Voxlandu i jego główny ośrodek kulturalny oraz naukowy, to tutaj znajdziesz najważniejsze budynki w Królestwie, słynne turystyczne szlaki czy miejsca architekturalnego zachwytu. Również tutaj masz największą szansę na spotkanie, któregoś z członków Rodziny Królewskiej!
@piwski starałam się powiększyć objętość pszenicy na polu w miarę by to miało ręce i nogi. Przepraszam za dosyć długi czas oczekiwania, ale wszedł real (p*aca), więc od teraz moja aktywność jest trochę mniejsza i jestem w godzinach 18-22 by cokolwiek wykonywać plus weekendy
Dobra, biorę! Bardzo fajnie. Powodzenia w walce z realem. Jakby co to na pieczęci i całą resztę wciąż liczę
Ok. To co na pieczęciach poszczególnych i można robić bo pieczęcie to akurat mniej roboty
(—) HM Queen af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Anastasia Windsachen pisze: 11 gru 2022, 17:14
Ok. To co na pieczęciach poszczególnych i można robić bo pieczęcie to akurat mniej roboty
Może kiedyś przydałaby się pieczęć majestatowa dla Arcybiskupa, osobny herb dla Kapituły i na tej podstawie i pieczęć. Ale póki co to wystarczyłyby pieczęci z wizerunkiem herbu (albo samego godła) i napisach w otokach: 1. Arcybiskup Osieka + Sługa Sług Bożych 2. Wikariusz Generalny + Kościoła Świętego 3. Kapituła Katedralna + Osiecka 4. Oficjał + Osieka (czy jakoś tak).
Do tego te herby z różnymi pozatarczowymi dodatkami i możemy lecieć.
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Dałoby się poprosić o układ tekstu legendy w taki sposób jak na tej mojej skromnej realowej pieczęci?
Tylko, że separatorem powinny być właśnie krzyże, a nie lilijki (jedna sprawa, że to motyw z Osiekiem niespecjalnie związany, druga, że to za małe na pieczęć 35mm). Też ciekawi mnie, czy udałoby się na podstawie tego wzoru wykonać realną pieczęć, wsm mogłaby się przydać czasami.
I np. Konsulat Generalny miałyby oddzielać dwa krzyże (prawo i lewo) od Kościoła Świętego? Dałoby się. To nic nad wyraz skomplikowanego. A czy dałoby się realne? Podczas dawania pieczątek bez oznakowania Heroldii będę dawała zarówno png, jak i svg (poprzez kanały prywatne by zapewnić pełną własność kupującemu), więc pozostaje jedynie kwestia znalezienia firmy od pieczątek.
Jeszcze pytanie - zachować tarczę czy usunąć ją, zostawić jej elementy, a całość otoczyć takim przecinanym okręgiem, jak na zdjęciu?
Anastasia Windsachen pisze: 12 gru 2022, 22:23
I np. Konsulat Generalny miałyby oddzielać dwa krzyże (prawo i lewo) od Kościoła Świętego? Dałoby się. To nic nad wyraz skomplikowanego.
Tak, dokładnie. I wtedy początek u góry i koniec u dołu - intuicyjnie.
A czy dałoby się realne? Podczas dawania pieczątek bez oznakowania Heroldii będę dawała zarówno png, jak i svg (poprzez kanały prywatne by zapewnić pełną własność kupującemu), więc pozostaje jedynie kwestia znalezienia firmy od pieczątek.
To nie będzie raczej problem jeśli chodzi o firmę, ciekawi mnie tylko np czy się ich maszyna wyrobi ze zrobieniem jakichś szczegółów na herbie, bo te linie ceniutkie.
Jeszcze pytanie - zachować tarczę czy usunąć ją, zostawić jej elementy, a całość otoczyć takim przecinanym okręgiem, jak na zdjęciu?
Ciężko mi tak ocenić bez oglądania, zarówno jedna i druga opcja brzmi poprawnie, ale co prezentowałoby się lepiej wizualnie, nie potrafię stwierdzić
Joahim von Ribertrop pisze: 15 gru 2022, 20:09
Że tak wparuję: a Arcybiskup Osieka to nie jest czasem "Sługa Sług Bożych"?
...
Fuck