Anastasia Windsachen pisze: 31 maja 2026, 22:48
Ronon Dex pisze: 31 maja 2026, 20:21
A co chcesz sobie anektować?
Co tu ukrywać? Mają strategiczne położenie. Idealnie nadają się do kontroli nad cieśninami, które umożliwiają szybszą i krótszą żeglugę do i ze wschodniej Nordaty. A bycie bogatymi w ropę... Daje pewne pole do narracji.
Ze strategicznego punktu widzenia mnie to nie dziwi... Co do statusu tych wysp to ja je oznaczyłem jako OBPP - bo dla mnie tak to wygląda, ale nie wiem jakie będzie zapatrywanie innych państw.
Muszę jednak lojalnie uprzedzić, że infrastruktura wojskowa, przemysłowa i naukowa już nie istnieje... bo był czas, że istniało zagrożenie zajęcia tego terenu przez wrogą mi II FN i w związku z tym na początku marca zawitała tam
rodecka grupa poszukiwawcza, która ewakuowała co się dało drogą morską, a wszelkie instalacje wysadziliśmy w powietrze, aby nie wpadły we wrogie ręce.
Ronon Dex - na forum RB pisze:
Po ewakuacji ludzi i sprzętu oraz zabraniu lub zniszczeniu dokumentacji (na różnych nośnikach) rodeccy saperzy wysadzili wszystkie instalacje wojskowe, przemysłowe i naukowe, aby nie wpadły w ręce tzw. II FN czy jakiś jej popleczników.
Infrastrukturę będziesz musiała sobie odbudować, w razie gdybyś przejęła ten teren.
Dla ułatwienia, to gdybyś chciała nawiązać do historii tych wysp to
tutaj masz zrobiony przeze mnie swego czasu (za czasów I RB) opis tego terenu.