Ile mamy ludzi, jaką powierzchnię, jaki jest Voxland?

Plotki, ploteczki, plotunie, a oprócz nich najnowsze wiadomości zza granicy, dyskusje o przyszłości kraju, ogłoszenia... Po prostu nasza codzienność. Cóż więcej można powiedzieć? Wejdź i przekonaj się czym żyje Voxland!
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Ile mamy ludzi, jaką powierzchnię, jaki jest Voxland?

Post autor: Kristof I »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Co do kolei... Prosimy o słuchawki by lepiej wychwycić, ale na słuchawkach proszę uważać - grozi zniszczeniem słuchu.
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Krzysztof Windsor pisze: 18 gru 2022, 14:37
Szto to za ASMR?

A dobra, w słuchawkach coś tam słychać. Tak, to brzmi pięknie. Ino te trzaski...
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Joahim von Ribertrop pisze: 18 gru 2022, 23:12
Krzysztof Windsor pisze: 18 gru 2022, 14:37
Szto to za ASMR?

A dobra, w słuchawkach coś tam słychać. Tak, to brzmi pięknie. Ino te trzaski...
No ja się poczułam, jak na dworcu PKP
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Mieliśmy w sumie rozmowę, jak ma wyglądać trasa kolei w Voxlandzie i chyba każdemu z nas ona spasowała, udało nam się wybrać, jakie pociągi jeżdżą, jaki typ dominuje. Teraz robiąc jedną tajną mapkę i mając w głowie plan by w następnym sezonie RMAW starać się o rajd na voxlandzkich ziemiach myślę, że pasuje nam jeszcze ogarnąć, jak stoimy z drogami. Nie mówię wszystkimi, ale takie główne, jak autostrady i krajowe. Czy jesteśmy krajem, który taką infrastrukturę ma pchniętą mocno do przodu czy raczej dopiero to rozwijamy (jeśli tak to idealne byłyby narracje z rozwoju tych prac).

Druga sprawa taka mniej w temacie, ale kwestia tego czy koleje stawiamy sami czy korzystamy z np. pomocy Muratyckich Kolei przy budowie? Stawiamy na własne narracyjne firmy produkujące wagony i lokomotywy czy szukamy za granicą?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 14 mar 2023, 12:13 Teraz robiąc jedną tajną mapkę i mając w głowie plan by w następnym sezonie RMAW starać się o rajd na voxlandzkich ziemiach myślę, że pasuje nam jeszcze ogarnąć, jak stoimy z drogami. Nie mówię wszystkimi, ale takie główne, jak autostrady i krajowe. Czy jesteśmy krajem, który taką infrastrukturę ma pchniętą mocno do przodu czy raczej dopiero to rozwijamy (jeśli tak to idealne byłyby narracje z rozwoju tych prac).
Coś mieć musimy. Zgodnie z przyjętą linią narracyjną dałbym rozwinięte południe i zadupiowatą północ. Coś w ten deseń, gdzie ilość dróg na Podlasiu byłaby mniej więcej tym jak wygląda ilość dróg na południu a ilość dróg w Pińsku i okolicy byłaby mniej więcej tym jak wygląda ilość dróg na północy.

Autostrady to na pewno chciałbym walnąć takie dwie - jedną z północy na południe (JeszczeNienazwanaWieś - Roma), a drugą ze wschodu na zachód (Freeburg - Irismar). Oczywiście zakładam, że te autostrady jeszcze nie istnieją, względnie są w kawałkach (np. między Voxem a Romą już chyba raczej prawie na pewno coś być powinno, pytanie czy powinno być to w standardzie autostradowym). Oczywiście nie ograniczałbym się do dwóch, ale generalnie poza tymi zrobiłbym że autostrady to głównie/tylko między stolicami Księstw i Voxem.
Anastasia Windsachen pisze: 14 mar 2023, 12:13 Druga sprawa taka mniej w temacie, ale kwestia tego czy koleje stawiamy sami czy korzystamy z np. pomocy Muratyckich Kolei przy budowie? Stawiamy na własne narracyjne firmy produkujące wagony i lokomotywy czy szukamy za granicą?
Możemy korzystać z zagranicy, ino czy ktoś robi parowozy?
Anastasia Windsachen pisze: 14 mar 2023, 12:13 Mieliśmy w sumie rozmowę, jak ma wyglądać trasa kolei w Voxlandzie
W ogóle tak mi dzisiaj przyszła taka myśl na kanwie moich i mojej dziewczyny planów do przejścia całej zamkniętej już linii Kościan - Grodzisk Wielkopolski - Poznań, że jak już kiedyś zrobimy mapę wszystkich (znaczy się, większości znając życie) wsi, miast i miasteczek, to musimy zrobić oprócz tych głównych linii takie pomniejsze, między wioskowe, a część z nich oczywiście uznać za zamknięte Z Różnych Ważnych Powodów. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to właśnie takie pomniejsze linie tworzą klimacik.

W ogóle aż się zacząłem zastanawiać, jakie dać znaki jako symbole autostrad, dróg krajowych i w ogóle XD Leotyzacja postępuje... Potrzebuję jakiejś inby, bo inaczej mnie totalnie zleotują!
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Dobra kochani - parowozy powstaną w Voxlandzie. Fajnie byłoby skorzystać z pomocy Kolei Muratyckich - pisać do nich? Tak pięknie z okazji rocznicy panowania, koronacji rozwój królestwa. A co do dróg, północ jest ośnieżona myślę, że tam ich nieco mniej, jestem za.

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Można by rozmawiać z KM, to na pewno by nas jakoś pobudziło i wpędziło w ruch. No i sam fakt, że warto wykorzystywać MBP, ale także i wspólne możliwości narracyjne.
Joahim von Ribertrop pisze: 26 mar 2023, 23:18 Coś mieć musimy. Zgodnie z przyjętą linią narracyjną dałbym rozwinięte południe i zadupiowatą północ. Coś w ten deseń, gdzie ilość dróg na Podlasiu byłaby mniej więcej tym jak wygląda ilość dróg na południu a ilość dróg w Pińsku i okolicy byłaby mniej więcej tym jak wygląda ilość dróg na północy.

Autostrady to na pewno chciałbym walnąć takie dwie - jedną z północy na południe (JeszczeNienazwanaWieś - Roma), a drugą ze wschodu na zachód (Freeburg - Irismar). Oczywiście zakładam, że te autostrady jeszcze nie istnieją, względnie są w kawałkach (np. między Voxem a Romą już chyba raczej prawie na pewno coś być powinno, pytanie czy powinno być to w standardzie autostradowym). Oczywiście nie ograniczałbym się do dwóch, ale generalnie poza tymi zrobiłbym że autostrady to głównie/tylko między stolicami Księstw i Voxem.
Północ jako zadupie ma sens bo większość wschodniej północy to góry, zachodnia jest raczej dosyć zimna, ogólnie ma sens taka zadupiowata północ, która jest bliżej natury niż człowieka, ale też żebyśmy nie przesadzali i takiego wschodu nie robili xD. Prędzej takie właśnie północne rejony Kanady/USA, może Skandynawii gdzie ta natura dominuje, ale zarazem infrastruktura istnieje
W ogóle tak mi dzisiaj przyszła taka myśl na kanwie moich i mojej dziewczyny planów do przejścia całej zamkniętej już linii Kościan - Grodzisk Wielkopolski - Poznań, że jak już kiedyś zrobimy mapę wszystkich (znaczy się, większości znając życie) wsi, miast i miasteczek, to musimy zrobić oprócz tych głównych linii takie pomniejsze, między wioskowe, a część z nich oczywiście uznać za zamknięte Z Różnych Ważnych Powodów. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to właśnie takie pomniejsze linie tworzą klimacik.
Takie mapki, jak najbardziej są lux dla narracji i bym w nie szła jako po prostu ciekawostki oraz ubogacanie naszego lore. Zawsze to zwiększa taką wizualną atrakcyjność państwa.
W ogóle aż się zacząłem zastanawiać, jakie dać znaki jako symbole autostrad, dróg krajowych i w ogóle XD Leotyzacja postępuje... Potrzebuję jakiejś inby, bo inaczej mnie totalnie zleotują!
Jak najbardziej, mnie też to kiedyś kusiło, ale wszedł real i cóż... jest przyjemnie bardziej angażujący od mikro. Dla samych symboli i dróg można by np. iść ścieżką chyba kanadyjską gdzie korona królewska była jakimś symbolem przy drogach. Potem to jeśli się nie mylę zmieniono na liście klonu.

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 01 maja 2023, 16:40 Prędzej takie właśnie północne rejony Kanady/USA, może Skandynawii gdzie ta natura dominuje, ale zarazem infrastruktura istnieje
Niespodzianka: Kanada Północna jest jeszcze większym zadupiem niż Polska wschodnia XD Ale taka Szwecja północna brzmi dobrze.
Anastasia Windsachen pisze: 01 maja 2023, 16:40 Dla samych symboli i dróg można by np. iść ścieżką chyba kanadyjską gdzie korona królewska była jakimś symbolem przy drogach. Potem to jeśli się nie mylę zmieniono na liście klonu.
Albo nie mogę znaleźć o jaki znak ci chodzi, albo coś ci się pokićkało. Zasadniczo w Kanadzie funkcjonuje i liść klonu i korona, ze zdecydowaną przewagą dla tej drugiej. Liść klonu funkcjonuje w znaku onaczającym Trans-Canada Highway. Koronę znajdziesz o wiele częściej: Alberta, Ontario.

Ale szczerze mówiąc jak patrzę na te kanadyjskie znaki drogowe to one wydają się całkiem dobrą inspiracją. Jest ich dużo, każdy stan ma inne, a co najważniejsze - dla człowieka z zewnątrz co najmniej 50% z nich jest ni za cholerę nieczytelne!
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Propozycja dla wyglądu znaków miejskich, powitalnych oraz oznaczeń autostrad czy ważniejszych dróg.
Obrazek
Również, co my tam planowaliśmy z pociągami? Parowozy produkowane u nas, tak? A gdzieś coś mieliśmy jeszcze zamawiać chyba?

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 21 sie 2023, 19:11 Propozycja dla wyglądu znaków miejskich, powitalnych oraz oznaczeń autostrad czy ważniejszych dróg.
Obrazek
Również, co my tam planowaliśmy z pociągami? Parowozy produkowane u nas, tak? A gdzieś coś mieliśmy jeszcze zamawiać chyba?
O my gy, ale cudne!

Tak, tak chyba z Muratyki coś mieliśmy wziąć.

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 21 sie 2023, 19:11 Propozycja dla wyglądu znaków miejskich, powitalnych oraz oznaczeń autostrad czy ważniejszych dróg.
Obrazek
Cudnie, cudnie Sknellstraße kurwa jego mać.
Anastasia Windsachen pisze: 21 sie 2023, 19:11 Również, co my tam planowaliśmy z pociągami? Parowozy produkowane u nas, tak? A gdzieś coś mieliśmy jeszcze zamawiać chyba?
Parowozy u nas, plus pojawił się wątek "fajnie byłoby skorzystać z pomocy ze strony Kolei Muratyckich" (vide: viewtopic.php?p=2309#p2309) ciężko mi tu zinterpretować czy chodzi o to, żeby nas Południowcy uczyli budować machinerię czy raczej o eksporting czegoś z ichniego kraju - niech się wypowie autor Krzysztof Windsor.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
ODPOWIEDZ

Wróć do „Voxlandzka codzienność”