Voxland na microwiki
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Voxland na microwiki
Piszę to po nagłej myśli, przypomnieniu sobie o tym, że khem, istnieje nasza micropedia, której stara wersja do dzisiaj służy jako źródło wiedzy choćby do aktualizowania nowej. W tym wątku bym chciała zgromadzić rzeczy (z linkami najlepiej), które powinny być zamieszczone na stronie.
Tutaj daję link: https://wiki.mikronacje.info/Kr%C3%B3lestwo_Voxlandu
Oczywiście wydaje mi się, że no powinny później powstać kolejne strony choćby o KCV, VHS itd. itd.. Tak czy siak, to chyba dobry pomysł na aktywizację, co nieco :)
Tutaj daję link: https://wiki.mikronacje.info/Kr%C3%B3lestwo_Voxlandu
Oczywiście wydaje mi się, że no powinny później powstać kolejne strony choćby o KCV, VHS itd. itd.. Tak czy siak, to chyba dobry pomysł na aktywizację, co nieco :)
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Joahim von Ribertrop • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Re: Voxland na microwiki
Zgodnie z obietnicą powoli acz nieubłaganie biorę się za obiecane dopisanie historii internetowej Voxlandu (co oznacza "napisałem 3 linijki i jestem zadowolony"). Z uwag do siebie, część o historii internetowej jest zapewne do całkowitego przepisania - mniej lub bardziej zmienił się system numeracji Królestw (I Królestwo to teraz Voxland przedinternetowy), poza tym wszystko napisane wcześniej było pisane przez 13-letniego mnie iście tragicznym stylem.
Nie zmienia to faktu, że historia Republiki i "I" Królestwa (Voxlandu prezetpeńskiego) w tym artykule to nasze jedyne (oprócz mojej pamięci) źródło wiedzy o Voxlandzie z czasów sprzed Zjednoczonego Państwa.
Nie zmienia to faktu, że historia Republiki i "I" Królestwa (Voxlandu prezetpeńskiego) w tym artykule to nasze jedyne (oprócz mojej pamięci) źródło wiedzy o Voxlandzie z czasów sprzed Zjednoczonego Państwa.

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Over every mistake.
You just keep on trying
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Szkoda, że nie zachowały się jakiekolwiek archiwa... Na szczęście im bliżej teraźniejszości szczątki lub całości udaje się znaleźć. MHM posiada, co nieco, a u nas jest oczekiwanie aż ja ruszę się z archiwum, a bardziej demotywująco - konwertowaniem nie phpBBowskich forów na phpBBowskie...Joahim von Ribertrop pisze: 19 sie 2024, 21:48 Nie zmienia to faktu, że historia Republiki i "I" Królestwa (Voxlandu prezetpeńskiego) w tym artykule to nasze jedyne (oprócz mojej pamięci) źródło wiedzy o Voxlandzie z czasów sprzed Zjednoczonego Państwa.

-
Przynależności
ODZNACZENIA
Może nie konkretnie w artykule dot. Voxlandu, ale monarchosocjalizmu dodano fragment o voxlandzkiej odmianie. Swoją drogą ciekawe odkrycie, bo wydawało mi się, że dopiero nas (czy też mnie) naszło by stworzyć coś takiego jak monarchosocjalizm, a tutaj się okazuje, że jak najbardziej już kiedyś coś takiego istniało.

-
Przynależności
ODZNACZENIA
Planujesz dodawać zaktualizowane treści z działu o historii internetowej?Joahim von Ribertrop pisze: 19 sie 2024, 21:48 Zgodnie z obietnicą powoli acz nieubłaganie biorę się za obiecane dopisanie historii internetowej Voxlandu (co oznacza "napisałem 3 linijki i jestem zadowolony"). Z uwag do siebie, część o historii internetowej jest zapewne do całkowitego przepisania - mniej lub bardziej zmienił się system numeracji Królestw (I Królestwo to teraz Voxland przedinternetowy), poza tym wszystko napisane wcześniej było pisane przez 13-letniego mnie iście tragicznym stylem.

- Joahim von Ribertrop • Stempel
-
Przynależności
ODZNACZENIA
Mamy cały kraj nazywający się Socjalistycznym Królestwem...Anastasia Windsachen pisze: 20 sie 2025, 11:53 Swoją drogą ciekawe odkrycie, bo wydawało mi się, że dopiero nas (czy też mnie) naszło by stworzyć coś takiego jak monarchosocjalizm, a tutaj się okazuje, że jak najbardziej już kiedyś coś takiego istniało.
Choć z drugiej strony nie można nikogo winić za zapominanie o ZSKHiW, jednak do najżywszych - niestety! - nie należą.
Taaa, kiedyś ruszę dupę i to zrobię.Anastasia Windsachen pisze: 20 sie 2025, 11:54 Planujesz dodawać zaktualizowane treści z działu o historii internetowej?

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying