Obrazek

Liga Nordaty - sprawy organizacyjne

Garamond Nordatskeliga (m.w. Garamond Liga Nordaty) - kontynentalna liga zrzeszająca krajowe kluby piłkarskie z Nordaty. Stosunkowo młoda, posiadająca 8 drużyn. W trakcie trwania sezonu toczy się rywalizacja o tytuł Mistrza Nordaty oraz Puchar Nordaty. W jej ramach również zaczyna działać Mały Puchar Nordaty będący inicjatywą MUP, gdzie w starciach stają reprezentacje państw nordackich.

Moderator: Menadżer

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Re: Liga Nordaty - sprawy organizacyjne

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Anastasia Windsachen pisze: 07 maja 2024, 19:16
Sophie pisze: 07 maja 2024, 16:40 Ja znalazłam jeszcze coś takiego: https://github.com/ihofmann/open-websoccer, jednak jak widać jest to repozytorium. Co za tym idzie trzeba by najpierw postawić ten skrypt na jakiejś stronie (np.: liga.voxland.org.pl), a potem dopiero testować.
Adres w sumie już jest... https://nordatskeliga.voxland.org.pl
Ruszyła instalacja, coś tam się dzieje, no będzie działane, ale bardziej dzisiaj w ciągu dnia bo wczoraj usypiałam i teraz też padam.
(—) HM Queen af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Obrazek

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 08 maja 2024, 00:29
Anastasia Windsachen pisze: 07 maja 2024, 19:16
Sophie pisze: 07 maja 2024, 16:40 Ja znalazłam jeszcze coś takiego: https://github.com/ihofmann/open-websoccer, jednak jak widać jest to repozytorium. Co za tym idzie trzeba by najpierw postawić ten skrypt na jakiejś stronie (np.: liga.voxland.org.pl), a potem dopiero testować.
Adres w sumie już jest... https://nordatskeliga.voxland.org.pl
Ruszyła instalacja, coś tam się dzieje, no będzie działane, ale bardziej dzisiaj w ciągu dnia bo wczoraj usypiałam i teraz też padam.
By nie zostawić informacji w zawieszeniu - wszystko zostało zainstalowane, zrobione jak wiki i poradnik każe, ale niestety za każdym razem (a prób tj. ponownych instalacji było ok. 5 czy 6) skrypt nie działał...

Obrazek Obrazek
Obrazek

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Benjamin »

- last commit 2 years ago
- brak jakichkolwiek zrzutów ekranu czy pokazu działania

Ja wiem, że tak piszę bez konte... chwila...

Anastasia Windsachen pisze: 13 maja 2024, 13:45niestety za każdym razem (a prób tj. ponownych instalacji było ok. 5 czy 6) skrypt nie działał...
... no właśnie.
Benjamin F. C. P. Romanow
Król Fenocji
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

OBYWATEL

ODZNACZENIA

PZPPP, ale ustosunkuję się jeszcze co do wcześniejszych tutaj kwestii poruszonych...

Ja oczywiście zostaję z Tostammerami. Ogarnąłem już sobie wszystko, więc mam nadzieję, że teraz już będę regularnie zaglądać...

Logo – ostatnie propozycje JKM, no, trochę takie, no, no nie wiem. Najbardziej podoba mi się propozycja Pavla, ale:
1) można byłoby zmniejszyć odstęp między literami i linijkami,
2) można byłoby zastanowić się nad nieco innym fontem (ten przypomina jakiś defaultowy, trochę meh),
3) propozycja na logo szerokie - miś przekręcony o 90 st. w lewo, po lewej stronie tekstu - tak, jakby się po tym tekście wspinał.

I jeszcze jedna sprawa - błagam o pinganie na Discordzie. 🙏 Gdziekolwiek, ale na Discordzie. 🙏
Król Fenocji
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Benjamin pisze: 13 maja 2024, 14:54 I jeszcze jedna sprawa - błagam o pinganie na Discordzie. 🙏 Gdziekolwiek, ale na Discordzie. 🙏
Można pomyśleć nad ustawieniem skryptu z KS do wyników dla LN na voxlandzkim serwerze oraz ustawianiem meczy jako wydarzeń by mieć przypomnienia. No i może rolę LN do pingania
Benjamin pisze: 13 maja 2024, 14:54 Logo – ostatnie propozycje JKM, no, trochę takie, no, no nie wiem. Najbardziej podoba mi się propozycja Pavla...
Czyli mamy w sumie wciąż poparcie dla tego logo. Inni nie zabierali głosu lub był dany na mój projekt. W takim razie chyba można jasno stwierdzić, że to będzie nasze logo

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 13 maja 2024, 15:28
Benjamin pisze: 13 maja 2024, 14:54 I jeszcze jedna sprawa - błagam o pinganie na Discordzie. 🙏 Gdziekolwiek, ale na Discordzie. 🙏
Można pomyśleć nad ustawieniem skryptu z KS do wyników dla LN na voxlandzkim serwerze oraz ustawianiem meczy jako wydarzeń by mieć przypomnienia. No i może rolę LN do pingania
Znaczy bardziej chodzi o kwestie poruszane tutaj, żebym wiedział że trzeba zabrać głos...

Anastasia Windsachen pisze: 13 maja 2024, 15:28W takim razie chyba można jasno stwierdzić, że to będzie nasze logo
To które? XD
Król Fenocji
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Pavel van der Gibson »

Nie wiem czy Voxland na to stać, ale skoro państwo ma ciągoty do centralnego planowania, to może w ramach tego by płaciło trenerom, którzy wrzucają podsumowania meczów swoich drużyn?
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener Fußballklub Voxland Vox
Awatar użytkownika
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Benjamin pisze: 13 maja 2024, 15:36
Anastasia Windsachen pisze: 13 maja 2024, 15:28W takim razie chyba można jasno stwierdzić, że to będzie nasze logo
To które? XD
Pavla
Pavel van der Gibson pisze: 13 maja 2024, 15:42 Nie wiem czy Voxland na to stać, ale skoro państwo ma ciągoty do centralnego planowania, to może w ramach tego by płaciło trenerom, którzy wrzucają podsumowania meczów swoich drużyn?
Można, jak najbardziej, jeszcze jak. Co prawda zarabiają przez samo pisanie, ale można ustalić, że Skarb Państwa wypłaca dodatkowe 5-10 voxów od wpisu na koniec ligi. Można by również pomyśleć nad sformalizowaniem VZS i z jego funduszy (pozyskiwanych różnie) wypłacać dodatkową nagrodę finansową na koniec sezonu.

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Pavel van der Gibson pisze: 20 kwie 2024, 14:53 Delikatnie poprawione zgodnie z sugestią

Obrazek
Można prosić o plik na pv? SVG, PNG i jeszcze info jaki to font :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kontakt:

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

@Menadżer

II Sezon dobiega końca. W piątek ostatni mecz, 2 dni temu Puchar Nordaty zdobyła drużyna @AF de Espada - Capital Eihenberg. Serdecznie gratuluję, większe wyróżnienie będzie miało miejsce przy uroczystym podsumowaniu sezonu.

Co więc nas czeka? Otóż rozmowa na temat III już sezonu Ligi. Mamy jedną drużynę do przejęcia oraz wiem, że @Andrzej Ordyński jest chętny na dołączenie Nowej Ordy. Jeżeli znalazłby się nowy trener dla Stali Vihres i Nowa Orda miałaby swoją drużynę tutaj to myślę, że pasowałoby nam znaleźć jeszcze jeden zespół by grać w 10.

Ale może macie jakieś uwagi? Co zmienić, co poprawić, co dodać?

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: AF de Espada »

Zawsze możemy z @Kamiljan de Harlin zapytać u nas w FN może się ktoś znajdzie albo żeby specjalnie dalej nie szukać może Hawiland? Grają już w MUP więc ktoś od nich już jest zaznajomiony.
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Garamond Nordatskeliga”