Garamond Nordatskeliga (m.w. Garamond Liga Nordaty) - kontynentalna liga zrzeszająca krajowe kluby piłkarskie z Nordaty. Stosunkowo młoda, posiadająca 8 drużyn. W trakcie trwania sezonu toczy się rywalizacja o tytuł Mistrza Nordaty oraz Puchar Nordaty. W jej ramach również zaczyna działać Mały Puchar Nordaty będący inicjatywą MUP, gdzie w starciach stają reprezentacje państw nordackich.
że tak sobie pozwolę takim serdecznym słowem zacząć ten post. W ostatnich dniach na forach Voxlandu, Federacji Nordackiej oraz Winkulii pojawił się temat wspólnej ligi w piłce nożnej, która miałaby nieść połączenie ponad podziałami, wspólne emocje, być może dodatkowy ładunek postowy - opisy wyników meczowych chociażby czy wspólne emocje przy Pucharze... nazwa do wymyślenia, ale myślę, że nazwanie go Pucharem Nordaty/Mistrza Nordaty nie jest złym pomysłem. Ten jednak jak i wiele innych od tego jakie logo, kiedy start, jakie zasady będą właśnie agendą na najbliższe spotkania tutaj. Tymczasem wszystkich chętnych do dołączenia do ligi proszę o wpis tutaj gdzie zostanie podany nick w x11 oraz nazwa drużyny (i z jakiego kraju).
Oczywiście teraz mamy okres świąteczny, czas, gdy mikronacje odkładamy na bok na rzecz spotkań z bliskimi czy znajomymi, za kilka dni będziemy podnosić kieliszki w toaście na rzecz starego i nowego roku, więc myślę, że możemy sobie nie nakładać na ten moment sztywnych ram czasowych dotyczących rozmów o organizacji ligi, ale od stycznia już pasowałoby ruszyć i ogarniać to.
(—) HM Queen af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Thomas von Lisendorff pisze: 25 gru 2023, 21:57
Szanowna.
Jako prezes Cesarskiej Federacji Sportowej z Cesarstwa Nan Di, wyrażam chęć dołączenia do Ligi Nordaty.
Szanowny Panie Prezesie,
w takim razie proszę o wstępną informację o nazwie zespołu oraz nick z x11
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Ok, dla porządku też i ja - FK Werdenhoff (Fußballklub Werdenhoff) z Królestwa Voxlandu.
Dodam też, że w planach jeżeli liga wystartuje (z moich wyliczeń mamy jeszcze tak... Kamiljan de Harlin, @Xawery Królikiewicz z ZKRR, Pavel van der Gibson z Winkulii? i... jednego voxlandczyka, 8 drużyn) jest utworzenie bardzo prostej, nie polegającej na zaciąganiu z x11 wyników, a ręcznym aktualizowaniu tabeli, strony z danym sezonem i wynikami.
Ja już nie mam slotów na kolejny klub, kupiłem już żeby grać w Edelweiss, piąty klub to by było za dużo. Ale tym bardziej się nie łapię, jako że nie jestem Winkulijczykiem nawet, a ichniejszą reprezentację prowadzę w ramach płatnego kontraktu :D
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener Fußballklub Voxland Vox
Aaa ok. Ale w sumie Artur Kardacz zgłaszał ochotę, więc jeden Voxlandczyk i mamy 8.