Liga Nordaty - sprawy organizacyjne

Garamond Nordatskeliga (m.w. Garamond Liga Nordaty) - kontynentalna liga zrzeszająca krajowe kluby piłkarskie z Nordaty. Stosunkowo młoda, posiadająca 8 drużyn. W trakcie trwania sezonu toczy się rywalizacja o tytuł Mistrza Nordaty oraz Puchar Nordaty. W jej ramach również zaczyna działać Mały Puchar Nordaty będący inicjatywą MUP, gdzie w starciach stają reprezentacje państw nordackich.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Re: Liga Nordaty - sprawy organizacyjne

Post autor: Pavel van der Gibson »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Co do sponsoringu, to można ustalić jakąś kwotę minimum dla sponsorów, a nagrody w zależności od tego ile się zbierze. Np. w MLK mam ustalone procentowo, które miejsce ile dostanie. Uderzyłbym do państw, które mają swoje drużyny jako pierwszych, potem do firm.

Nagrody za notatki mogą ewentualnie być, ale jakieś małe i uznaniowe od zarządu, żeby nie zachęcać do spamu. Może zrobić spis miejsc, w których każda drużyna ma swój wątek (jeśli w ogóle ma) na różnych forach.

Reszta raczej bez zmian.
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: AF de Espada »

W sumie to zgadzam się z propozycją stawki minimalnej dla sponsorów. Tylko ile 500? 1000?
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Pavel van der Gibson pisze: 25 sie 2024, 10:38 Nagrody za notatki mogą ewentualnie być, ale jakieś małe i uznaniowe od zarządu, żeby nie zachęcać do spamu. Może zrobić spis miejsc, w których każda drużyna ma swój wątek (jeśli w ogóle ma) na różnych forach.

Reszta raczej bez zmian.
Tak, tutaj myślałam o małych i uznaniowych. Jakieś 15-25 voxów za notkę, która nie jest trzema zdaniami. Wątki drużyn są tutaj na forum, dodałam chyba rubrykę "wątki krajowe" by można było też odsyłać za granicę do ojczyzn drużyn.
AF de Espada pisze: 25 sie 2024, 23:49 W sumie to zgadzam się z propozycją stawki minimalnej dla sponsorów. Tylko ile 500? 1000?
Pomyślmy... mamy 3 miejsca w lidze i puchar. To daje 4 kwoty. Może 1500 na Puchar, 1000 na 1 miejsce, 750 na 2, 500 na 3. To nam daje... 3750 podzielone przez liczbę drużyn... 468,75. To można by dać takie 550 by było też na notki. W razie czego w trakcie się stawkę zmieni. I myślę, że tak, co kwartał taka składka?
(—) HM Queen-Regentin af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel

Post autor: Andrzej Ordyński »

Anastasia Windsachen pisze: 22 sie 2024, 02:10 Mamy jedną drużynę do przejęcia oraz wiem, że @Andrzej Ordyński jest chętny na dołączenie Nowej Ordy. Jeżeli znalazłby się nowy trener dla Stali Vihres i Nowa Orda miałaby swoją drużynę tutaj to myślę, że pasowałoby nam znaleźć jeszcze jeden zespół by grać w 10.

Ale może macie jakieś uwagi? Co zmienić, co poprawić, co dodać?
Potwierdzam. Jestem otwarty na przejęcie drużyny pod warunkiem możliwości zmiany jej nazwy i lokalizacji. Mogę też stworzyć nową drużynę.
Awatar użytkownika

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Andrzej Ordyński pisze: 01 wrz 2024, 19:58
Anastasia Windsachen pisze: 22 sie 2024, 02:10 Mamy jedną drużynę do przejęcia oraz wiem, że @Andrzej Ordyński jest chętny na dołączenie Nowej Ordy. Jeżeli znalazłby się nowy trener dla Stali Vihres i Nowa Orda miałaby swoją drużynę tutaj to myślę, że pasowałoby nam znaleźć jeszcze jeden zespół by grać w 10.

Ale może macie jakieś uwagi? Co zmienić, co poprawić, co dodać?
Potwierdzam. Jestem otwarty na przejęcie drużyny pod warunkiem możliwości zmiany jej nazwy i lokalizacji. Mogę też stworzyć nową drużynę.
Jak najbardziej zmienić nazwę i lokację (nazwę stadionu również) można. Po ich wprowadzeniu, dodam nowy wątek dla zespołu na ligowym forum. Przy okazji jakby były potrzebne stroje... zapraszam :)

Obrazek Obrazek

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Szanowni @Menadżerowie!

III Sezon Ligi Nordaty ⚽ ustawiony! 13 września o godz. 18:00 znów spotkamy się na murawach 🏟️. Znów też rozpoczniemy zmagania o tytuł Mistrza Nordaty 🏅. A już w połowie sezonu zacznie się również rywalizacja o Puchar Nordaty 🏆. Szykujcie swoje zespoły, bo już za niedługo będzie koniec czasu na trenowanie... ;)

Oprócz tego przypominam o naszych dyskusjach odnośnie składek na poczet Ligi ze strony sponsorów. Czy są jacyś chętni?

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Pavel van der Gibson »

Trzeba by spytać w krajach, które mają swoje drużyny w lidze.

Ja mogę zaoferować 500 ₰ od Gibson Group
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Pavel van der Gibson pisze: 02 wrz 2024, 23:14 Trzeba by spytać w krajach, które mają swoje drużyny w lidze.

Ja mogę zaoferować 500 ₰ od Gibson Group
To już bym zostawiła menadżerom, bo poniekąd to czy będą pieniądze na nagrody to nasza sprawa. Nam powinno zależeć. Nie administracji ligi. Ze swojej strony na pewno gwarantuję wpłatę od Windsachen AG, a ze strony państwa też coś popłynie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Franklin Garamond »

Konsorcjum Garamond-Garamond-Garamond-Garamond może być zainteresowane sponsorowaniem Ligi Nordaty jako sponsor tytularny.
Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika

VHS

OBYWATEL

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Franklin Garamond pisze: 03 wrz 2024, 13:51 Konsorcjum Garamond-Garamond-Garamond-Garamond może być zainteresowane sponsorowaniem Ligi Nordaty jako sponsor tytularny.
Liga Nordaty GGGG? Garamondzka Liga Nordaty?

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

REPREZENTANT

ODZNACZENIA

Post autor: Franklin Garamond »

Anastasia Windsachen pisze: 03 wrz 2024, 22:34
Franklin Garamond pisze: 03 wrz 2024, 13:51 Konsorcjum Garamond-Garamond-Garamond-Garamond może być zainteresowane sponsorowaniem Ligi Nordaty jako sponsor tytularny.
Liga Nordaty GGGG? Garamondzka Liga Nordaty?
KGGGG Liga Nordaty
Nordata Garamond Liga
Garamond Nordata League
i co tam jeszcze...
Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Zablokowany

Wróć do „Garamond Nordatskeliga”