Ostatni post z poprzedniej strony:
Joahim von Ribertrop pisze: 06 gru 2024, 00:54Ï, NN, bin mir di Rekte ans Pliktes eines Staatsburger(-in) di Konigreichs ans Untertan(-in) His Majestat Joahim II bewußt ans skwore, fur di Wohl ihres Heimatlandes cu sorgen, stolc deßen Banner cu tragen ans et gegen di Bose cu ferteidigen.Przysięga obywatelska po voxlandzku. Zostawiam do opinii Rady i jeśli nie będzie głosów sprzeciwu to formalnie dorzucę to do Aktu Królewskiego o Królestwie Voxlandu jako jedną z możliwych form składania przysięgi (o ile jeszcze mogę, bo chyba wraz z utratą admina straciłem też możliwości dodawania aktów w Monitorze, albo ślepy jestem).
Przy okazji na dniach machnę aktualizację listy nazw państw.
Ï, NN, bin mir di Rektes ans Pliktes oine Staatsburger(-en/-in) af di Konigreich ans Untertan(-en/-in) af His Majestat Joahim II bewußt ans skwore, fur di Wohl ihres Heimatlandes cu sorgen, stolc deßen Banner cu tragen ans et gegen di Bose cu ferteidigen.
Na czerwono dałam poprawki. Gdzieniegdzie zapodziała się literka lub była inna. Wszystko zgodnie z opracowanymi dotychczas zasadami językowymi.